9 aplicații gratuite de tracking, care pot fi utilizate pentru #omwalkingart - Om Activ

9 aplicații gratuite de tracking, care pot fi utilizate pentru #omwalkingart

722 / 08.07.2020
Redacţia OMactiv
La 15 iunie s-a dat startul super promoției #omwalkingart, lansate de apa potabilă OM. Condițiile sunt simple: ieși la plimbare, pornește orice aplicație de tracking și desenează cu pașii orice imagine (desigur, respectând distanța socială).
 
Mulți ne întreabă ce aplicații pot fi utilizate. Orice aplicație de localizare. Se deosebesc între ele doar prin opțiunile adăugătoare. Unele oferă posibilitatea de a adăuga în profil modelul de adidași, pentru a monitoriza resursa lor. Altele au posibilitatea de afișare a hărții 3D.
 
Vă relatăm în continuare despre cele testate de noi.

adidas Running

Data lansării: 2009
Platforme: Android + iOS + watchOS
Număr de descărcări pe Google Play: 50,000,000+
Capacitate: 216 Mb (iOS), 39 Mb (Android)

Adidas Running este fosta aplicație Runtastic, pe care brandul Adidas a achiziţionat-o în anul 2015. Modalitatea de înregistrare este simplă – în doar câteva clickuri prin intermediul profilurilor existente pe Google sau Facebook. Aplicația te va invita din start să adaugi un smartwatch Garmin sau Polar pentru o mai bună monitorizare cu ajutorul smartphone-ului. De asemenea, există posibilitatea de sincronizare cu Google Fit. Acțiunile ulterioare pot fi efectuate intuitiv, deoarece butoanele sunt amplasate logic.
 
Este una din aplicațiile în care există posibilitatea de a adăuga adidașii preferați, inclusiv modelele altor producători. Versiunea gratuită include setul standard de funcții, iar abonamentul cu plată este necesar doar pentru a perfecționa antrenamentele personale.

  • Este imposibil de a afla pe Apple AppStore de câte ori a fost descărcată aplicația, deoarece detaliile sunt accesibile doar elaboratorilor.

RunKeeper

Data lansării: 2008
Platforme: Android + iOS + watchOS
Număr de descărcări pe Google Play: 10,000,000+
Capacitate: 163 Mb (iOS), 54 Mb (Android)

O altă aplicație deținută de un brand sportiv pe care Asics a achiziţionat-o în 2016. Înregistrarea este simplă – în câteva atingeri, cu ajutorul profilurilor existente pe Google, Facebook și Apple. Versiunea gratuită cuprinde un set standard de funcții, suficiente pentru a participa la promoție.

Nike Run Club de la Nike

Data lansării: 2010
Platforme: Android + iOS + watchOS
Număr de descărcări pe Google Play: 10,000,000+
Capacitate: 293 Mb (iOS), 77 Mb (Android)

Această aplicație a fost concepută din start de un brand sportiv. Nu există publicitate și alte funcții cu plată. Surpriza neplăcută, care o face mai puțin comodă, este că aici nu te vei putea înregistra în câteva click-uri, ci vei fi nevoit să completezi numeroase câmpuri cu date personale.
 
În setarea regiunii nu figurează Moldova, dar acest lucru nu este atât de important, deoarece harta Moldovei se încarcă instantaneu.  Totodată, nu există posibilitatea de a alege mersul la pas, doar alergare. Dar nimic nu te împiedică să alegi opțiunea „alergare” și să mergi la pas.
 
Există posibilitatea de a adăuga adidașii preferați, inclusiv modele altor branduri.

Pumatrac de la Puma

Data lansării:
Platforme: Android + iOS + watchOS
Număr de descărcări pe Google Play: 1,000,000+
Capacitate: 148 Mb (iOS), 41 Mb (Android)

Da, încă o aplicație lansată de un brand de îmbrăcăminte sport. Printre avantaje se numără posibilitatea de a te înscrie în câteva atingeri prin intermediul profilurilor existente pe Facebook și Twitter, nu are publicitate și funcții cu plată. O aplicație foarte clară, cu o interfață elegantă alb-negru.
 
Dar și aici vei avea posibilitatea de a alege doar opțiunea alergare. Dar știi deja secretul, selectează „alergare” și mergi la pas cât îți poftește inima. Există integrare cu Google Fit pentru schimbul de date și cu Spotify pentru a selecta muzica.

Mi Fit

Data lansării: 2014
Platforme: Android + iOS
Număr de descărcări pe Google Play: 50,000,000+
Capacitate: 296 Mb (iOS), 73 Mb (Android)

Această aplicație funcționează și fără brățară fitness Mi Band, dar cu ea oferă rezultate mai precise. Există posibilitatea de a te înscrie în câteva atingeri prin intermediul profilurilor existente pe Xiaomi, Google, Facebook și WeChat. Nu există publicitate și alte funcții cu plată. Este simplu de înțeles și se potrivește pentru începători. Există integrare cu un cântar inteligent pentru analiza detaliată a compoziției corpului.

Google Fit

Data lansării: 2014
Platforme: Android + iOS
Număr de descărcări pe Google Play: 50,000,000+
Capacitate: 240 Mb (iOS), 6 Mb (Android)

Singura aplicație din listă, care monitorizează activitatea în regim automat. E suficient să te înregistrezi pe Google Fit prin intermediul Google și uită de ea, aplicația monitorizează singură calea parcursă. Interfața este simplă – totul este absolut clar.
 
Există și posibilitatea de a înregistra o activitate concretă, de exemplu, pentru a participa la promoție. După plimbare, aplicația va afișa timpul, distanța, numărul de kilocalorii consumate, numărul de pași, viteza medie și, desigur, traseul pe hartă. Nu există funcție implicită de a distribui rezultatele deoarece aplicația a fost concepută ca un asistent personal. Te poate salva o captură de ecran.
 
Aplicația practic nu ocupă memorie și „cântărește” mai puțin decât omologii săi. Nu există publicitate și alte funcții cu plată.

Endomondo

Data lansării: 2007
Platforme: Android + iOS + watchOS
Număr de descărcări pe Google Play: 10,000,000+
Capacitate: 91 Mb (iOS), 14 Mb (Android)

Această aplicație este potrivită pentru sportivii de performanță sau pentru cei care practică sportul la nivel semi-profesionist – ea oferă analiza detaliată a traseelor și antrenamentelor. În pofida gamei largi de funcții, aplicația nu ocupă mult spațiu.

Înregistrarea este simplă – în câteva atingeri, cu ajutorul profilurilor existente pe Google și Facebook. Versiunea gratuită presupune publicitate și nu există posibilitatea de a măsura pulsul detaliat, de a analiza impactul vremii asupra antrenamentului și de a configura un antrenor audio.

Strava

Data lansării: 2009
Platforme: Android + iOS + watchOS
Număr de descărcări pe Google Play: 10,000,000+
Capacitate: 171 Mb (iOS), 21 Mb (Android)

Un alt asistent profesional pentru amatorii sportului, potrivit pentru a participa la promoție. Cel mai probabil anume aici vei întâlni cei mai mulți cunoscuți amatori de sport.

Înregistrarea este simplă – în câteva atingeri, cu ajutorul profilurilor existente pe Google și Facebook. Chiar și versiunea gratuită oferă o analiză detaliată a antrenamentului cu numeroase date privind traseul și starea organismului în timpul antrenamentului. Abonamentul cu plată oferă nu cele mai potrivite opțiuni, cum ar fi competițiile pe diferite criterii – te poți lipsi de ele cu ușurință.

Relive

Data lansării: 2017
Platforme: Android + iOS
Număr de descărcări pe Google Play: 1,000,000+
Capacitate: 101 Mb (iOS), 44 Mb (Android)

Cea mai recentă aplicație pe care am inclus-o în listă, dar care șanse să devină un trend datorită unei opțiuni neobișnuite – schițarea traseului pe o hartă 3D. Înregistrarea este simplă – în câteva atingeri, cu ajutorul profilurilor existente pe Google și Facebook, gestionare intuitivă.

Totodată, există posibilitatea de a adăuga la traseu fotografiile pe care le-ai făcut la plimbare, ca amintire se generează un videoclip. Opțiunile cu plată îți permit să redactezi videoclipul și îți oferă alte funcții, nu atât de importante, dar foarte interesante.
 
O poți descărca pe oricare din ele. Și ia aminte: pentru a descărca hărțile vei avea nevoie de acces la internet și de serviciile de localizare activate. Dar le vei putea utiliza și în afara rețelei, iar itinerarul se va aplica pe hartă după conectarea la internet. Apropo, ca să economisești bateria, dezactivează funcția de monitorizare a pulsului.

(722)

comments powered by HyperComments

Alte articole la aceiaşi temă