9 filme și seriale tocmai bune de văzut în vara 2020 - Om Activ

9 filme și seriale tocmai bune de văzut în vara 2020

4350 / 29.07.2020
Iată că două luni de vară au trecut pe neobservate. Având în vedere că anii trecuți ne-au bucurat cu un început de toamnă torid, ne așteaptă încă două luni estivale. De aceea, nu disperăm și privim filme bune.

„Roman Holiday” / „Vacanţă la Roma”

(1953, comedie romantică, 118 minute)

IMDb: 8,0/10
Rotten Tomatoes: 98%
Regie: William Wyler

Filmul face parte din clasica cinematografiei mondiale și merită să fie inclus neapărat în programul verii. Privește-l dacă nu ai făcut-o până acum, iar dacă l-ai vizionat deja, nu strică să mai vezi o dată această poveste, care se desfășoară pe străzile capitalei pitorești a Italiei.

Noapte, Roma, havuz, prințesă și un necunoscut. Ea a evadat din lumea plictisitoare, ascunzându-se de garda regală, iar el are o zi la dispoziție ca să-i ia un interviu exclusiv. Acest rol i-a adus lui Audrey Hepburn Premiul Oscar și Globul de Aur la nominalizarea „Cel mai bun rol feminin”.

„To Rome with Love” / „Din dragoste pentru Roma”

(2012, comedie romantică, 112 minute)

IMDb: 6,3/10
Rotten Tomatoes: 46%
Regie: Woody Allen

Iarăși avem Roma în prim plan. Istorii incredibile se întâmplă cu oaspeții și locuitorii orașului antic. În roluri apar actori extraordinari ca Alec Baldwin, Penelope Cruz, Jasse Eisenberg și mulți alți favoriți ai lui Woody. Filmul nu a trezit entuziasm din partea criticilor, cu toate acestea publicul l-a îndrăgit, iar încasările au fost triple față de cheltuieli. Dacă îl adori pe Woody, accesează linkul. Aici veți găsi cele mai bune comedii ale regizorului, în opinia redacției noastre.

„The Eddy”

(2020, dramă muzicală/mini-serial din 8 episoade)

IMDb: 7,2/10
Rotten Tomatoes: 67%

Este istoria proprietarului unui club de jazz din Paris și despre forfota necontenită din local. Curiozitatea numărul unu: în premieră compania a filmat un serial pe peliculă de 16 mm. Curiozitatea numărul doi: primele două episoade au fost realizate de Damien Chazelle, regizorul și scenaristul filmului „La La Land”.

„A Midsummer Night’s Sex Comedy” / „Comedie erotică a unei nopți de vară”

(1982, comedie, 88 de minute)

Rotten Tomatoes: 77%
IMDb: 6,6/10
Regie: Woody Allen

Nu ne-am putut abţine și am inclus în listă încă un film regizat de Woody Allen. Este o lucrare mai puțin cunoscută, dar care are toate șansele să devină unul din filmele tale preferate.

Un inventator neîndemânatec și fermecătoarea sa soție invită două cupluri în weekend la căsuța lor de vacanță, situată într-un colțișor foarte pitoresc. Această pastorală vaporoasă se desfășoară la începutul secolului XX, iar pe eroi îi așteaptă momente pline de surprize.

„Hip-Hop Evolution” / „Evoluția hip-hopului”

(2016—2020, serial documentar din 16 episoade)

IMDb: 8,4/10

Vara înseamnă muzică și dansuri. Cu ajutorul serialului vei face incursiune
în unul din cele mai populare genuri muzicale din zilele noastre. Se privește dintr-o răsuflare, este foarte captivant și amuzant pe alocuri.

Te așteaptă interviuri cu cei care au contribuit la dezvoltarea muzicii anilor 1970, secvențe muzicale și cronici din studiouri și războaiele stradale, datorită cărora s-a format stilul hip-hop.

„Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” / 
„Concursul muzical Eurovision: Istoria formației Fire Saga”

(2020, comedie romantică/ muzical, 123 de minute)

IMDb: 6,6/10
Rotten Tomatoes: 64%
Regie: David Dobkin

Probabil nu este un film estival, pentru că are în prim plan un duet din Islanda, care visează să ajungă pe scena Eurovisionului. Dar este un film relaxant, cu o ușoară abordare ironică a show-businessului și umor pe muchie de cuțit.

Acţiunea pornește de la evoluția la Eurovision a formației ABBA în 1974. Fiind cucerit de magia lor, Lars, un băiat islandez, visează să repete succesul acestora și să câștige concursul muzical când va crește.

După ani de zile, băiatul, în interpretarea lui Will Farrell, împreună cu prietena sa din copilărie Sigrit (Rachel McAdams), distrează publicul într-un bar din localitate, dar nu-și pierde speranța că într-o bună zi va câștiga Eurovision-ul. Și iată că elfii i-au auzit marele vis.

«Окаянные дни» / „Zile agitate”

(2020, serial, sezonul 1)

Este un nou proiect de comedie a umoristului Semion Slepakov. Ideea a luat naștere în timpul regimului de autoizolare.

Este un serial screenlife, iar acțiunea are loc pe ecranul gadget-urilor. Filmările au avut loc într-un regim neobişnuit, regizorii le-au trimis actorilor camere miniaturale și au filmat de la distanță pentru a nu încălca regimul de autoizolare. Spectatorii pot urmări o serie de istorii curioase, care au ceva în comun, tangențe care abia urmează să fie descoperite.

„Pinocchio”

(2019, fantastic/dramă, 120 de minute)

IMDb: 6,4/10
Rotten Tomatoes: 75%
Regie: Matteo Garrone

O adaptare cinematografică neobișnuită a poveștii arhicunoscute de Carlo Collodi despre băiețelul de lemn (cunoscut cu numele Bubratino datorită scriitorului Aleksei Tolstoi) îi viziunea unui artist italian.

Nu este prima dată când Garrone se inspiră din povești – în 2015 el a adaptat cu succes subiectul lui Giambattista Basile din culegerea de basme populare „Povestea basmelor”, prima din istoria literaturii europene.

Frumusețea peliculei regizorului italian este copleșitoare și merită toată atenția. Totodată aceasta este revenirea actorului Roberto Benigni, după o pauză de 7 ani. Apropo, actorul nu este la prima interpretare a lui Pinocchio, în 2002, el a scris scenariul și a regizat filmul omonim în care apare în rolul principal. La Garrone apare în rolul creatorului lui Pinocchio.

„A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon” / „Mielul Shaun – Ferma contraatacă”

(2019, desene animate, 86 de minute)

IMDb: 6,9/10
Rotten Tomatoes: 96%
Regie: Will Becher, Richard Phelan

Continuarea mult așteptată a desenelor animate ale studioului britanic de cult Aardman Animations.

Un OZN se prăbușește la o fermă unde trăiesc pașnic oițele, un câine și stăpânul lor. Extraterestrul cu puteri nemaipomenite are nevoie de ajutor și eroii încearcă să-l salveze de serviciile speciale și să-l trimită înapoi pe planeta sa. Este un film drăguț și nostim, bun de vizionat în sânul familiei și a prietenilor. Cu toate că sequelul nu a depășit istoria originală a mielușelului Shaun, a fost îndrăgit de public și apreciat înalt de critici. Fanii vor fi încântați de trimiterile la capodopere mondiale de science fiction.

(4350)

comments powered by HyperComments
Lev Riseman

critic de film

Alte articole la aceiaşi temă