Ce mănâncă modelele: diete, zahăr și experimente culinare - Om Activ

Ce mănâncă modelele: diete, zahăr și experimente culinare

4472 / 04.06.2020
Înainte de anunțarea pandemiei și a izolării generale, am decis să inițiem o nouă rubrică în care să vă relatăm cum se alimentează și se antrenează persoanele cu cele mai diverse profesii. Iată că a venit momentul să publicăm un material, care de mult timp își așteaptă rândul.

Dacă până acum credeai că viața modelelor este o sărbătoare continuă, vei fi dezamăgit. Fetele muncesc din greu, fac sport și preponderent mănâncă sănătos. Le-am întrebat pe trei modele dacă țin cură de slăbit, dacă mănâncă dulciuri și ce gătesc pentru sine și cei apropiați.

Dașa Lupan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Young Painter (@lupan__dasha) on

Despre dietă.

Mă alimentez intuitiv – nu calculez caloriile și mănânc ce vreau și când vreau. Important e să simți corpul, să te respecți și să nu mănânci mai mult, decât are nevoie organismul cu adevărat.

Niciodată nu sar peste micul dejun. De obicei mănânc o omletă cu cașcaval și roșii în lavaș. Neapărat, verdeață – rucola, spanac sau frunze de salată. La prânz adaug la legume carbohidrați complecși – orez, cușcuș sau batat. Seara dau preferinţă bucatelor proteice ușoare – pește la abur cu legume. Îmi place somonul, iar din legume morcov și broccoli.

Despre zahăr.

Nu am întâlnit modele, care să renunțe complet la dulciuri. Carbohidraţii rapizi asigură un aport instantaneu de energie, iar zahărul alimentează creierul. Este important de a alege dulciuri de calitate fără aromatizatori și coloranţi chimici. Prefer nucile și fructele uscate în ciocolată neagră. Dacă este vorba despre tort, atunci fără exces de creme uleioase – Napoleon sau Smetannik.

Despre experimente la bucătărie.

Cât de straniu ar părea, specialitatea mea în ale culinăriei nu este nici dietetică, nici sănătoasă. Este un cheesecake fără coacere cu mascarpone și coajă de lămâie. Am o tradiție, îl gătesc în fiecare an în vacanța de iarnă.

Victoria Avraam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VICTORIA AVRAM (@victoria.avram) on

Despre dietă.

Nici o dietă nu va fi benefică fără a schimba stilul de viață. Regula mea principală este echilibrul între activitatea fizică și cantitatea de alimente consumate. Aceasta se întâmplă la nivel intuitiv, nu mă impun. Viața fără mișcare mi se pare plictisitoare.

La tabu pot să atribui carnea de mamifere – sunt pescetarian. Din păcate, modelele au un program de lucru foarte încărcat, în astfel de zile prefer smoothie bowl, gustări sănătoase sau comand lunch-box-uri.

Despre zahăr.

În copilărie eram mare amatoare de dulciuri. Era imposibil să ascunzi de mine bomboane, biscuiți sau prăjituri. Acum sunt indiferentă față de dulciuri. Dacă apare dorința de a mânca un desert, cel mai probabil voi opta pentru un cheesecake, panacota sau ciocolată. Dulciurile din vânzare nu mă atrag, trec fără ezitare pe lângă tejghele cu chifle și batonașe frumos ambalate.

Ador copturile pe care le gătește maică-mea. Ea, de asemenea, este adeptul alimentației sănătoase și sunt sigură că rețetele ei nu afectează silueta.

Cândva mi-am organizat o provocare și am renunțat la zahăr pentru 30 de zile. Nu eram tentată să renunț, deoarece interesul pentru schimbările pozitive din organism era mai presus.

Despre experimente la bucătărie.

Sunt sigură că gătitul este un gen de artă. Dacă am inspirație, atunci procesul se transformă într-un show culinar. De obicei îmi place să gătesc micul dejun, știu numeroase rețete de omletă și terci de ovăz. Sunt versată, în special, în a transforma junk food în super food. Știu cum să găsesc un substituent potrivit pentru ingredientele dăunătoare și să fac un analog util pentru pizza, burgeri, torturi și sosuri.

Dașa Bîlina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bali Model (@saint_daria) on

Despre dietă.

Sunt categoric împotriva dietelor din două motive.
În primul rând, restricționarea temporară a alimentelor dăunătoare sau a numărului de calorii consumate, la fel, asigură un rezultat temporar. În al doilea rând, restricțiile afectează puternic starea psihologică, duce la excese și la acumularea în greutate.

De-a lungul activităţii în domeniul modelingului întâlnesc în permanenţă tinere cu o atitudine bolnăvicioasă față de alimentaţie. Sunt ca un zombi, care visează mereu la ciocolată sau o chiflă, un lux pe care nu și-l pot permite. Ca mai apoi să le vezi la ora 2 noaptea în fața frigiderului, devorând tot ce le stă în cale. Dimineața iar încep să numere caloriile în fiecare frunză de salată cu proastă dispoziție și după ce nu au slăbit cu nici un gram în plus.

Iată de ce dietele nu sunt o soluție. Este necesar de a schimba modul de viaţă și de a forma obiceiuri sănătoase.

Schema mea de alimentație este foarte simplă și intuitivă. Consum 80% de alimente benefice – legume, fructe, soia și fructe de mare. 20% le constituie alimentele mai puțin utile – carbohidraţi rapizi și deserturi.

Pledez pentru echilibru în toate. Când mă abat de la modul obișnuit de alimentație, de exemplu, în călătorii sau din alte motive, a doua zi mă alimentez mai strict sau în genere consum doar fructe nu prea dulci.

De asemenea, pe neobservate am început să practic post strict periodic. Inițial mi se părea imposibil să fac sport pe stomacul gol, să iau micul dejun la ora 10 dimineața și să nu mănânc nimic după ora 6 seara, dar acum este confortabil un asemenea grafic.

Despre zahăr.


Într-adevărat zahărul este dușmanul principal al siluetei. În calitate de experiment, am renunțat la zahăr pentru o lună, după prima săptămână am observat cum se schimbă starea pielii și a corpului. Totuși îmi plac dulciurile, de aceea am decis să fac mai mult sport și să nu renunț complet la ciocolată și torturile vegane.

Despre experimente la bucătărie.

Acum nu gătesc nimic acasă. Cel mult pot să tai fructe. Trăiesc în Bali, unde este mai ieftin și mai comod să te alimentezi în localuri. Dar în alte circumstanțe, cel mai mult îmi place să gătesc micul dejun: clătite de banane, pâine prăjită cu avocado și ouă, smoothie bowl și scrumble de tofu.

(4472)

comments powered by HyperComments
Maria Mirnaya

jurnalist

Alte articole la aceiaşi temă