Ce se poartă în primăvara anului 2019: 6 principii de creare a unei ţinute multistratificate - Om Activ

Ce se poartă în primăvara anului 2019: 6 principii de creare a unei ţinute multistratificate

4680 / 06.03.2019
De la stilul vestimentaţiei multistratificate până la o ţinută de prost gust e doar un singur pas. Însă dacă vei ţine cont de sfaturile ce urmează, nu ai nicio şansă să întreci măsura.

Foloseşte o maletă drept bază

Însuşeşte stilul vestimentar în mai multe straturi pornind de la crearea ţinutelor pe baza unei malete. Completează-ţi garderoba cu câteva malete de diferite culori şi poartă-le cu orice. Cele mai trendy combinaţii sunt cu cămaşă, hoodie, tricou, bluză olimpică şi pulover. Varianta cu care nu vei da greş niciodată este maleta şi o cămaşă albă clasică Primăvara aceasta este şi o posibilitate de a purta două straturi de îmbrăcăminte fără o geacă.


Varianta nedorită: maletă cu un sacou clasic. Este o combinaţie depăşită de timp. O idee la fel de proastă este de a purta maleta fără un strat superior. Ai putea să rişti doar dacă ești foarte încrezut pe sine.

Îmbracă două haine ca strat superior

Acest truc este foarte practic la hotar dintre anotimpuri, când vremea se schimbă de la o zi la alta. Încearcă să porţi un trenci sau un fulgarin peste o jachetă denim, sub care ai putea avea un hoodie. Astfel vei putea să faci o transformare în orice clipă.


O altă combinaţie la fel de extraordinară este un palton de primăvară cu o vestă subţire matlasată sau cu o geacă de culori aprinse, verde-neon sau albastru electric. Cu o combinaţie dintre aceste două culori vei fi mereu trendy.

Varianta nedorită: două articole vestimentare cu factură asemănătoare, de exemplu un hoodie de flece plus un hanorac din flece. Formează combinaţii şi mai contrastante, atât după culoare, cât şi după tipul de stofă.

Dar menţine un echilibru în toate

Pentru a crea ţinute multistratificate, care să adune sute de like-uri pe instagram, trebuie să ai simţul proporţiei şi să nu întreci măsura.

Dacă ai jumătatea de sus voluminoasă, atunci optează pentru o fustă sau blugi îngustaţi. Apropo, ai putea să porţi fusta cu pantaloni, numai nu cu un impermeabil lung – asta va încălca proporţiile.

Experimentează cu texturile

Combină ceea ce la prima vedere ţi se pare imposibil de combinat. De exemplu, o jachetă brutală cu o rochie de mătase. Încearcă să porţi blugi sub rochie.

Poartă geaca de piele peste un costum clasic cu sacou lung şi voluminos. Sau îmbrac-o peste un pulover cu împletitură voluminoasă. De asemenea, ai putea purta o rochie fină de şifon sub pulover ca primul strat.

Varianta nedorită: combinaţia de îmbrăcăminte cu aceeaşi factură şi culoare.

Adaugă un articol vestimentar în stil sport

Acum când stilul sport a intrat temeinic în viaţa de zi cu zi, combină fără ezitare ţinutele casual cu îmbrăcămintea sport. Poartă un sacou cu un hoodie şi o geacă uşoară viu colorată.


Combină o cămașă albă clasică cu o uniformă de lucru, poartă o vestă sub un impermeabil voluminos. Cea mai proaspătă tendinţă a sezonului sunt cizmele înalte de piele cu pantaloni largi şi cu buzunare laterale pentru hyking.

Varianta nedorită: îmbrăcămintea sportivă uzată, care se potriveşte doar pentru antrenament.

Cel puţin unul din articole trebuie să conţine un detaliu

Şarmul este rezultatul unei serii de accente. Acestea ar putea fi mânecile cu manşete mari, lungimea paltonului sau stofa vaporoasă a rochiei.

Varianta nedorită: lipsa completă a detaliilor.

Experimentează. Dacă azi doreşti să porţi o maletă, o cămaşă, un bomber şi un palton, n-ai decât s-o faci. Fii mai îndrăzneţ! Dar nu uita de regula proporţiilor corecte. În rest, bazează-te pe propriile senzaţii.

(4680)

comments powered by HyperComments
Radion Cicic

expert în modă

Alte articole la aceiaşi temă