De ce nu e o ruşine să porţi adidaşi murdari şi ponosiţi? - Om Activ

De ce nu e o ruşine să porţi adidaşi murdari şi ponosiţi?

3585 / 26.02.2019
Lumea modei e schimbătoare şi excentrică. Abia de s-au obişnuit privirile cu adidaşii monstruoşi că designerii deja au început să ne uimească cu adidaşi murdari.

Se spune că trendul a luat naştere în replică la afirmaţia sneakerhezilor (amatorii şi colecţionarii de adidaşi), care consideră prea pretenţios albul imaculat al încălţămintei noi-nouţe. Conform etichetei lor, înainte de a încălţa prima dată perechea nouă, în special, dacă e vorba de un model alb ca neaua, neapărat trebuie murdăriţi uşor. Purtarea adidaşilor prea strălucitori, care sunt ca din plastic, este de prost gust, iată de ce trebuie să faci în aşa fel încât cei din jur să creadă că aceştia demult se prăfuiesc în garderobă. Tendinţa este îmbucurătoare şi raţională. Asta deoarece încercările de a păstra încălţămintea mereu curată, sterilă, de a evita bordurile, iarba verde şi alte obstacole este o corvoadă foarte obositoare.

Adidaşii murdari nu sunt o noutate pentru cei care ţin pasul cu moda. Cei mai cunoscuţi amatori ai acestui curent, părinţii încălţămintei murdare Maison Margiela lansează cu regularitate adidaşi nu doar cu efect de praf, dar şi adoră încălţămintea pătată de vopsea, de materiale de construcţie, precum şi de clei şi bandă adezivă. Ultimii sunt un tribut adus treshului în lumea modei şi în prezent au atins apogeul popularităţii.


Recent brandul italian Golden Goose a lansat o pereche de adidaşi uzaţi extrem de costisitoare, dând naştere la discuţii încinse şi chiar la acuzaţii la adresa sa. Însă aceasta nu a împiedicat şi alte branduri să preia tendinţa.

Giganţii din lumea modei au luat exemplu şi au început să lanseze unul după altul versiunile sale. Arhicunoscutul model Triple-S de la Balenciaga pe lângă faptul că arată hâdoşi de tot, acum par fi foarte ponosiţi. Modele proaspete şi cu adevărat cool vei găsi la Gucci. O pereche mai accesibilă este rodul colaborării recente dintre Vetements şi Reebok.


La prima vedere, acest trend pare a fi încă un truc excentric, însă din punct de vedere practic, el are numeroase avantaje. În curând adidaşii murdari vor apărea şi în mass-market, iar între timp pur şi simplu nu-ţi fă griji pentru perechea nouă pe care o ai – poart-o cu îndrăzneală pe ploaie şi noroi.


(3585)

comments powered by HyperComments
Radion Cicic

expert în modă

Alte articole la aceiaşi temă