De ce pe sportsdirect nu este atât de ieftin precum pare - Om Activ

De ce pe sportsdirect nu este atât de ieftin precum pare

13294 / 07.02.2019
Sportsdirect nu este doar un magazin online. În primul rând, aceasta este o reţea de magazine offline, înfiinţată în anul 1982. Actualmente cuprinde 670 de magazine şi 500 de depozite în întreaga lume. Totodată compania deţine numeroase branduri de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cum ar fi: Everlast, Lonsdale, Kangol, Slazenger etc. Dar să revenim la magazinul online.

Într-adevăr, pe acest site sunt şi articole ieftine, dar ce cumperi?

Pe sportsdirect nu sunt mărfuri contrafăcute

Să încep cu vestea bună – pe site se vând doar produse originale,
spre deosebire de magazinele care-ţi dau like permanent pe instagram. Nouă din zece magazine de acest gen vând imitaţii chinezeşti. Uneori acestea pot fi chiar mai scumpe decât produsul original, iar uneori şi calitatea ar putea fi mai bună, de aceea, alegerea îţi aparţine.

Mai există şi magazinele-fantomă, pe care le vezi pe google sau facebook, dând click pe publicitate. De obicei în aceste magazine preţurile nu depăşesc 30$. În cel mai bun caz pur şi simplu nu vei vedea niciodată adidaşii pe care i-ai comandat. În cel mai rău caz vei fi nevoit să mergi la bancă pentru un card nou, deoarece escrocii vor intra în posesia rechizitelor cardului tău bancar.

Pe sportsdirect se vând modele învechite

Dacă te interesează brandurile, pe care le deţine sportsdirect, acest punct nu te priveşte. Pe site vei găsi o gamă vastă şi actuală de modele Everlast, Lonsdale, Kangol, Slazenger şi ale altor firme.

Însă dacă te orientezi pe branduri de talia Nike şi Adidas, aici va trebui să te mulţumeşti cu modele de la sfârşitul anilor 2000, care ca prin minune au rămas după o serie de reduceri totale.

Pe SportsDirect se vând modele din mass-market

Mass-marketingul este o strategie, când compania lansează modele ieftine pentru comoditatea maximă a cumpărătorilor. Astfel compania face economie pe volume mari şi îşi poate permite să afişeze preţuri mici pentru mărfurile sale. Aşadar, pe sportsdirect se vinde mass-market – fii gata să-i vezi purtând acest model pe jumătate din clienţii clubului de fitness.

Dacă nu eşti gata să rişti, atunci cumpără încălţăminte în magazinele de nişă – acolo vei găsi adidaşi, care sunt importaţi în loturi mici în 5-10 magazine din lume. Exemplu: SlamJam.

Pe sportsdirect se vând mărfuri de calitate mai inferioară

Mass-marketul trebuie să vândă foarte mulţi adidaşi – câte 2-3 perechi de adidaşi per persoană pe an. Pentru a obţine acest indice, încălţămintea este fabricată din materiale de calitate medie. În termeni economici aceasta s-ar numi învechire planificată a mărfii.

Pentru a conchide corect că pe sportsdirect preţurile sunt mai reduse, decât pe alte site-uri, este necesar de a compara preţurile la unul şi acelaşi model pe câteva site-uri. Să încercăm.

Nike Air Zoom Elite 9

SportsDirect – 90 euro
21run.com – 72 euro

Nike Air Monarch IV

SportsDirect – 54 euro
Sneakerdistrict – 40 euro

Atunci când eşti în căutare de adidaşi, nu trebuie să cumperi orbeşte primul model pe care l-ai găsit pe sportsdirect. Încearcă să răsfoieşti instagramul brandului sau a bloggerului preferat şi vei găsi perechea potrivită. Mai apoi dă în căutare modelul pe searchin.it — serviciul îţi va sugera pe ce site îl vei găsi la cel mai mic preţ.

(13294)

comments powered by HyperComments
Andrei Cucuşchin

expert în adidaşi şi comenzi online

Alte articole la aceiaşi temă