Experiment: Cum să alegi în Chişinău perechea potrivită de adidaşi - Om Activ

Experiment: Cum să alegi în Chişinău perechea potrivită de adidaşi

2102 / 08.11.2016
Una din problemele principale cu care ne confruntăm la procurarea adidaşilor pe internet este lipsa posibilităţii de a-i măsura. Deseori se întâmplă că ai comandat mărimea ta exactă, dar ai primit o pereche cu jumătate de mărime mai mică.

Pentru binele vostru am recurs la un experiment – am făcut o raită la magazinele din Chişinău şi am măsurat toate brandurile cunoscute în lumea pantofilor sport. Nastea a măsurat mărimea 38, iar Egor- 43.

Asics

Modelele pentru bărbaţi au venit perfect, însă cele pentru femei ne-au dat bătaie de cap.

IMG_1740

Perechea albastră GEL-LYTE 3 au fost tocmai potrivite pe piciorul Nastei, iar cea de culoare galbenă era prea mică. Am aruncat o privire asupra etichetei şi ca să vezi, mărimea EU coincidea, însă CM şi US erau diferite. Deşi era unul şi acelaşi model de la un singur producător.

IMG_1745
IMG_1746

Puma

La Puma mărimea 38 a fost ca turnată pe piciorul Nastei, nici nu vroia să-i lase.

IMG_1748

Egor însă a fost nevoit să ia Disc Blaze mărimea 42.5, deoarece 43 erau puţin prea mari.

IMG_1752
IMG_1753

Nike

Nike ne-a surprins plăcut, toate erau pe mărime şi stăteau bine pe picior atât la Nastea, cât şi la Egor.

IMG_1759

IMG_1765
IMG_1757

Adidas

Nici cu această marcă de încălţăminte nu ne-am confruntat cu probleme. Atât modelele pentru bărbaţi, cât şi cele pentru femei s-au aranjat perfect.

IMG_1768
IMG_1772

Reebok

Reebok a dat-o în bară cu mărimea pentru Egor. Modelul, pe care l-a măsurat, era cu o mărime mai mare. În spaţiul liber rămas după călcâi ar fi încăput o bobiţă de struguri, care nici nu s-ar fi strivit.

IMG_1777

La Reebok seria de modele pentru femei nu este prea diversă, însă Nastei i-au fost pe măsură toate pe care le-a măsurat.

IMG_1773

Zorile

La Zorile am găsit modelul, în care Sanea, colegul meu de clasă, a alergat la educaţia fizică 4 ani la rând. La volei nu avea egal. Nicio pereche din cele enumerate mi sus n-ar fi rezistat în timp ca aceasta.

Am cerut pentru măsurare mărimea 43, care de fapt era tocmai 45. Poate că anume acesta era secretul lui Sanea, că organismul lui în creştere încăpea din an în an în aceeaşi pereche de adidaşi.

IMG_1809
IMG_1804

La sfârşit venim cu un sfat. Înainte de a comanda o pereche de pantofi sport pe internet, vezi la adidaşii tăi preferaţi care este mărimea tălpii în centimetri. De obicei, este numită JPN sau CM. Apoi scrie o scrisoare la serviciul de asistenţă al magazinului, de unde doreşti să procuri adidaşii. Indică modelul, care ţi-a plăcut şi mărimea tălpii tale. La sigur, ei te vor ajuta. Sperăm că şi noi ţi-am fost de folos.

(2102)

comments powered by HyperComments
Andrei Cucuşchin

expert în adidaşi şi comenzi online

Alte articole la aceiaşi temă