Food-bloggerii răspund la întrebări: despre tradiții, masa de sărbătoare și rețete rapide - Om Activ

Food-bloggerii răspund la întrebări: despre tradiții, masa de sărbătoare și rețete rapide

691 / 17.12.2020
Sărbătorile de iarnă bat la ușă. Majoritatea vor întâmpina anul 2021 acasă, de aceea, am hotărât să-i ajutăm pe cei care vor pregăti masa de sărbătoare.

I-am întrebat pe trei food-bloggeri despre tradițiile de iarnă, despre bucatele alese pentru oaspeți și rețete rapide.

Iana Canonic

expert OMactiv, food-blogger

Masa de sărbătoare și tradiţiile.

Mai des merg în ospeție, decât primesc musafiri. Dar când gătesc, încerc să inventez ceva nou, neobișnuit și ceva mai sănătos, decât bucatele tradiţionale de sărbătoare.

Îmi place să gătesc totul în format de fourchette sau gustări meze ca să nu-i țintuiesc pe toți la masă și să le permit invitaților să se deplaseze nestingherit prin casă: să comunice, să danseze și să se simtă liber.

Bucate pentru a-i surprinde pe oaspeți.

Nu sunt omul care să stea trei zile la bucătărie și inclusiv în zilele de sărbătoare aranjez masa sub formă de aperitive.

Îmi place să-mi uimesc invitații cu combinații neobișnuite de ingrediente sub formă de canapele, precum și sandwich-uri extraordinare cu pâine pe maia coaptă de mine.

Rețetă rapidă.

Dacă sunt în criză de timp, atunci coc un pește întreg mai mare, de exemplu un somon. Peștele se gătește mult mai rapid comparativ cu carnea de pasăre sau de porc. Nici nu necesită multe condimente – peștele proaspăt este suficient de gustos și fără ele.

În loc să coaceți o oră legumele rădăcinoase, în cuptorul cu microunde se dezgheață diferite tipuri de varză (broccoli, conopidă, de Bruxelles), se adaugă sare și se dreg cu ulei de măsline și suc de mandarină. Rapid și festiv, în plus este o garnitură perfectă pentru pește.

Natalia Zolotco

creatoare de healthy-deserturi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iana Canonic (@ianacanonic)

Masa de sărbătoare și tradiţiile.


Îmi place nespus de mult să primesc oaspeți. Am ospitalitatea în sânge, avem o familie numeroasă și prietenoasă și adesea organizam mese copioase pentru 20 de persoane.

Îmi place să aștern o față de masă de in, să aprind lumânări și să creez o atmosferă plăcută. Cu o singură diferență, eu nu pun accentul pe mâncare. Nu gătesc niciodată 10 feluri de bucate ca să-mi uimesc oaspeții. Am pe masa de sărbătoare câteva aperitive, felul principal de bucate și desertul, pentru că nu se memorizează mâncarea, ci atmosfera și timpul petrecut împreună.

Bucate pentru a-i surprinde pe oaspeți.

Felurile principale de bucate sunt foarte simple. Mai curând îmi surprind musafirii cu deserturi.

Înainte de a începe să coc la comandă, pentru sărbători găseam și găteam versiuni mai sănătoase ale deserturilor populare. Mă bucuram ca un copil că oaspeții le apreciază, chiar dacă acestea nu conțin zahăr și făină albă.

Rețetă rapidă.

Când nu ai timp de gătit, prepară pește sau legume la cuptor, stropește-le cu suc de lămâie și cina e gata. Iarna, în calitate de garnitură vă recomand cartofi copți după rețeta lui Jamie Oliver:

  • 1 Cartofii se curăță.
  • 2 Se taie-i în patru și se fierb timp de 5 minute.
  • 3 Se adaugă sare și piper, după care se dau la cuptor pentru 15 minute.
  • 4 Prepară sosul – amestecă uleiul cu usturoi, rozmarin și coajă de portocală.
  • 5 Cartofii se stropesc cu sos și se lasă în cuptor pentru încă 10 minute pentru a se rumeni.
  • Gustul și aroma nemaipomenită sunt garantate. Pentru o versiune mai sănătoasă se coace batatul cu același sos. 

Liubovi Florica

food-blogger

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liuba Florica (@floricacuisine)

Masa de sărbătoare și tradiţiile.

Ador să gătesc și să primesc oaspeți. Alcătuiesc minuțios meniul și țin cont de preferințele tuturor invitaților – toate pregătirile sunt însoțite de multă dragoste și grijă.

Numeroasele reguli de gătit anihilează spiritul de creație, de aceea mult mai des mă las dusă de valul intuiției.

Bucate pentru a-i surprinde pe oaspeți.


Felul de bucate cu care i-am cucerit pe toți prietenii este carnea de iepure în vin alb cu ierburi aromate. Am moștenit de la mama această rețetă (buneii creșteau iepuri). Carnea este fragedă și delicioasă, și este inclusiv pe placul celor care nu au gustat niciodată carne de iepure.

Rețetă rapidă.


O reţetă simplă și gustoasă este somonul slab sărat. Acest ingredient este perfect pentru aperitive, micul dejun, salate sau clătite cu umplutură. Totodată este un fel de bucate clasic cu care îți poți bucura invitații. Demult nu mai cumpăr pește sărat, de când am început să-l prepar singură. Peștele preparat în condiții de casă este mult mai gustos. Ca să te convingi, îți recomand să-l gătești singură.

(691)

comments powered by HyperComments
Maria Mirnaya

jurnalist

Alte articole la aceiaşi temă