Cum se poartă pantalonii sport, ca să nu arăţi ca un prof de educaţie fizică (sau ca fiica lui) - Om Activ

Cum se poartă pantalonii sport, ca să nu arăţi ca un prof de educaţie fizică (sau ca fiica lui)

3019

Cum se poartă pantalonii sport, ca să nu arăţi ca un prof de educaţie fizică (sau ca fiica lui)

Radion Cicic

expert în modă

Sweatpants, pantaloni trening sau sport – numeşte-i cum doreşti. Ţinutele sport rămân în vogă, iar astăzi vei afla cum să le asortezi ca să nu pari ridicol.

Eleganţă boemică

Te avertizez din start: nu confunda şicul boemic cu outfiturile „şic”, în care pantalonii sport nu-şi au locul.

Aşadar, pentru un asemenea look ai nevoie de: cea mai obişnuită pereche de pantaloni sport, de dorit din tricot, fără dungi pe care-i combinăm cu un hanorac de aceeaşi croială. Acum este în vogă sweatshirt cu glugă. Pune deasupra un palton clasic, o parka, un trenci sau o jachetă denim cu garnisit cu blăniţă de oaie la guler şi Voila, ţinuta este gata!


Pentru că tot revin în modă anii ’90, poţi încălţa chiar şi o pereche de cizme sau pantofi. Poţi dar nu trebuie.

Simplitate maximă

Ce poate fi mai bine, decât minimalismul? „Less is more” – cu cât mai puţin, cu atât mai bine, acesta este unul din cele mai cunoscute sloganuri în modă şi design. Condu-te de acest principiu atunci când îţi formezi o ţinută cu pantaloni sport.

Stilul „normcore” este exemplul cel mai elocvent. Ai nevoie doar de trei elemente: pantaloni de trening, hanorac şi adidaşi. Important e să prinzi firul. Nu se potriveşte orice hanorac – optează pentru unul original şi de calitate. Crede-mă, investiţia într-un hanorac de calitate este la fel de importantă ca şi procurarea încălţămintei bune. Te va avantaja un model oversize al brandurilor cunoscute.


Strat cu strat

Îţi aduci aminte de combinaţia preferată a profului de cultură fizică – trening de balonzaid cu o vestă şi un tricou? Uită de ea. Acum este vorba despre ţinuta în straturi, preferata noastră, mai cu seamă în sezonul rece. Doar că cazul nostru e puţin diferit.

Totul este simplu – cât mai multe straturi, cu atât mai bine. Asortează ferm pantalonii adidaşi cu un tricou, hanorac, o cămaşă şi cu o geacă. Nu uita să-ţi pui pe cap ceva corespunzător anotimpului. Apropo, revistele de modă ne spun că şi în această iarnă chipiurile vor fi în vogă.

Iată şi un truc, care-ţi va scoate în evidenţă outfitul stratificat: ridică pantalonii mai sus de glezne şi gofrează-i, dar fără a-i sufleca. Scoate-ţi la vedere ciorapii la modă cu o inscripţie chirilică autentică.


Shia 

Stilul specific actorului Shia LaBeouf a cucerit inimile a milioane de fani şi ale noastre. Nu e important ce porţi, dar ce simţi – acesta-i mesajul actorului. El e la un pas de a părea excentric, dar nouă ne place la nebunie!

Aşadar, ce facem pentru un asemenea look? combinăm cele mai simple obiecte vestimentare cu cele ultramoderne. De exemplu, asortează un tricou de cult sau o pereche de bocanci cu un hanorac zdremţos sau un cojoc vintage şi eşti la modă. Dar ţine minte că nu peste tot îţi poţi face apariţia în asemenea ţinută, chiar dacă ai în picioare o pereche scumpă de adidaşi.


Descheie asta imediat

Cel mai trendy truc al sezonului! Îţi aduci aminte cum ne duceam la şcoală cu pantalonii descheiaţi pe lateral, cu căştile în urechi şi prindeam privirile invidioase ale colegilor? Da-da, vremurile s-au întors? Caută modelul în magazinele online sau scotoceşte prin şifonier. Combină-le cu orice – chiar şi cu un trenci clasic sau un hanorac oversize şi o jachetă denim albastru închis. Vei fi tare cool dacă-i vei întinde până la genunchi şi vei ţopăi zvelt… să cucereşti noi culmi sau să mergi la orice petrecere din oraş.


(3019)

comments powered by HyperComments
Radion Cicic

expert în modă

Alte articole la aceiaşi temă