Cinematografie: Dramă sportivă cu Will Smith "Trauma / Concussion" (2016) - Om Activ

Cinematografie: Dramă sportivă cu Will Smith „Trauma / Concussion” (2016)

488 / 08.04.2016

Trauma / Concussion

concussion-will-smith-new-poster

Anul: 2016

Ţara: SUA, Marea Britanie, Austria

Regie: Peter Landesman

Distribuţie: Will Smith, Alec Baldwin, Albert Brooks, Gugu Mbatha-Raw etc.

Gen: Dramă, sport

Durata: 123 min.

În ultimul timp, cinematografia de la Hollywood abundă în numeroase pelicule bune, bazată pe evenimente reale. De exemplu, „Joy” de David Russell, „Podul spionilor” de Steven Spielberg, „Brokerii apocalipsei” de Adam McKay şi „În centrul atenţiei” de Tom McCarthy. Recent a fost lansată încă o dramă „Trauma”, care reflectă un scandal de rezonanţă, care a avut loc în lumea sportului.
Pelicula „Trauma” a fost turnată de un fost jurnalist, actualul regizor Peter Landesman. Subiectul filmului a fost bazat pe un articol ştiinţific din revista „Neurosurgery”, care a atrage atenţia faţă de numeroasele cazuri de encefalopatie traumatică cronică la fotbalişti.
Eroul principal – doctorul Bennet Omalu, imigrant din Nigeria, care lucrează în calitate de medic legist la spitalul central din oraşul Pittsburgh. Îl caracterizează o minte incredibil de iscoditoare şi abilităţi analitice, datorită cărora a devenit specialist în secţia de stabilire a cauzei deceselor umane. După moartea unei vedete a fotbalului american, care suferea de dureri puternice de cap, Bennett face autopsia şi ajunge la concluzii îngrozitoare, că suicidul are legătură nemijlocită cu activitatea sportivă a defunctului. Astfel începe o confruntare îndelungată şi înverşunată a unui om onest cu o corporaţie de proporţii.
Pentru prima dată într-o perioadă îndelungată, Will Smith a revenit la un rol dramatic serios, în care şi-a etalat talentul actoricesc. În esenţă, eroul său este portretul americanului ideal: om de succes, educat, religios şi muncitor. Demult nu au existat personaje atât de pozitive în filmele hollywoodiene. Rolul uimitor al lui Smith în „Trauma” este susţinut de „artileria grea” reprezentată de doi veterani de la Hollywood: Alec Baldwin şi Albert Brooks. Personajele lor au fost incredibil de carismatice.

post_conc_1

„Trauma” poate fi numită o dramă sportivă de primă clasă a Hollywoodului cu dramaturgia bine gândită şi cu jocul actoricesc bine pus la punct, subiectul este relevant şi astăzi.

post_conc_2

Trailer

(488)

comments powered by HyperComments
Vera Borcuta

cinefil

Alte articole la aceiaşi temă