Stiliștii răspund la întrebări: modă, trenduri, stil sportiv - Om Activ

Stiliștii răspund la întrebări: modă, trenduri, stil sportiv

1828 / 16.10.2020
  • I-am întrebat pe stiliști și experții în modă cum să arătăm stilat, ce să cumpărăm neapărat în noul sezon și cum se poartă corect vestimentația sport. 

Radion Cicic

designer și expert în modă al Omactiv

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R A D I O N (@rradion) on

Câte articole sunt necesare pentru a arăta stilat și la modă? 

Este nevoie de o bază și de câteva articole vestimentare/accesorii în vogă, pe care le înnoiesc anual. Există îmbrăcăminte pe care o caut timp îndelungat pentru a-mi pune în valoare stilul. De exemplu, pantalonii. Ca să găsești o pereche de pantaloni potriviți trebuie să știi unde să-i cauți.

La fel există articole vestimentare mereu în trend, care, cu siguranță, vor prinde bine oricui: balonzaid, hoodie, adidașii preferați, un palton și pantaloni, care vin ca turnați.

Ce articol este indispensabil în acest sezon?

Nu-mi imaginez toamna fără un trenci sau un palton. Am ambele variante, pentru orice eventualitate. Tendința principală în această toamnă sunt combinațiile frumoase de culori, iar în sezonul actual am decis să pun accentul pe culorile complexe. Dar în ținute se poate recurge și la nuanțe pastelate – încă mai sunt la modă toate nuanțele de bej.

Cu ce se combină îmbrăcămintea sportivă, pentru a arăta stilat?

Ador eclectismul (combinație de stiluri – nota redacției) în garderobă și îmi place când îmbrăcămintea în stil sport se combină cu stilul clasic. Am optat pentru câteva combinații pentru garderoba de zi cu zi:

  • costum clasic cu adidaşi;
  • cămașă peste hoodie;
  • pantaloni cu un balonzaid sau o geacă de ploaie.

Toate arată cool, dacă sunt combinate corect după textură și culoare. Nu-ți fie teamă să experimentezi. Dacă stai la îndoială, optează pentru minimalism și completează ținuta gata cu accesorii.

Catea Popescu

producător artistic și stilist Bernik Space

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katea (@katepopesque) on

Câte articole sunt necesare pentru a arăta stilat și la modă?

A fi stilat și la modă sunt două lucruri diferite. A ține pasul cu moda înseamnă să cumperi cele mai noi apariții. A fi stilat înseamnă să-ți știi perfect corpul și tipul tău, să înțelegi ce te pune în valoare și ce culori se combină între ele. O persoană stilată poate include în garderoba de bază articole la modă sau îmbrăcăminte din trecut, se pricepe cum să combine stilul sport cu cel clasic și altele, dar totodată să arate armonios și stilat.
Nu există o rețetă concretă.

Pentru a forma garderoba de bază aș recomanda să te axezi pe statut, pe vârstă și modul de viaţă. Nu pleca urechea la sfatul stilistilor de pe Instagram, care încearcă să ne convingă cu încăpățânare că totul se limitează la o cămașă albă, o geacă de piele și fusta-creion. De regulă, ei demonstrează modele, care ar putea să nu corespundă siluetei tale sau modului de viață.

Dacă ai în garderobă 20 de articole vestimentare, care se combină între ele, atunci ai formată o garderobă-capsulă. Important este ca hainele din garderoba ta să fie în stare bună, iar tu să te simți lejer și confortabil în ele.

Ce articol este indispensabil în acest sezon?

Trenciul este articolul universal. Dorești să îmbraci o pereche de pantaloni sport, un hoodie și să faci în ele sarcinile de rutină? Trenciul este potrivit! Dorești să îmbraci o rochie, o pereche de cizme și să mergi la rendez-vous? Iarăși apelăm la trenci! Pantaloni și cămaşă? Deja știi ce va întregi această ținută.

Eu personal am optat pentru un trenci din piele ecologică, care se asortează absolut cu orice. Se recomandă de a completa un articol ca acesta, care are rolul de a pune accente, cu un tricou alb din bumbac și blugi sau cu un top din tricot și cu pantaloni voluminoși. Ținuta va prinde culoare dacă o vei completa cu adidași, cizme în stil cowboy, teniși sau cu o pereche de bocanci.

Cu ce se combină îmbrăcămintea sportivă, pentru a arăta stilat?

Spre bucuria celor, care țin cont de sănătatea picioarelor sale, deja de câțiva ani încălțămintea sportivă a intrat temeinic în garderoba noastră. Acum adidașii se poartă inclusiv cu elemente clasice ale garderobei, adică adidașii se poartă cu orice ținută. Este important de a alege corect toate elementele acesteia.

Rusanda Cebotari

Stilist

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rusanda | больше чем стилист (@rusanda.cebotari) on

Câte articole sunt necesare pentru a arăta stilat și la modă?

O garderobă, care te avantajează, este cea în care se menține raportul dintre articolele de bază și cele în vogă. În opinia mea, formula ideală este 80% – bază de calitate de culori neutre și 20% articole la modă. Așadar din 20 de elemente ale garderobei doar 4 trebuie să fie expresive și ultramoderne. Aceasta te va ajuta să faci economie și să nu agonisești tot ce este în vogă.

Ce articol este indispensabil în acest sezon?

În primul rând, articolul-cheie al garderobei nu trebuie să fie la modă. În al doilea rând, nu pot numi un must-have, care să se potrivească absolut pentru fiecare. Nu-mi imaginez viața fără o maletă neagră de cașmir. Am câteva în garderobă, iar în această toamnă am mai cumpărat una.

Cu ce se combină îmbrăcămintea sportivă, pentru a arăta stilat?

În ultimul timp îmi place nespus de mult să combin stilul sport și grunge: bocanci cu talpa masivă cu o bluză olimpică, o geacă oversize și pantaloni de ciclism, un crop-top sport și pantaloni de piele. Pentru mine, astfel de combinații arată fresh și foarte sexy.

Colaj: Anastasia Erlikh

(1828)

comments powered by HyperComments
Maria Mirnaya

jurnalist

Alte articole la aceiaşi temă