Un Look sănătos: Cum să alegi adidaşii perfecţi şi de unde să faci rost de ei - Om Activ

Un Look sănătos: Cum să alegi adidaşii perfecţi şi de unde să faci rost de ei

7399 / 17.02.2016
Astăzi adidaşii sunt potriviţi şi în sală, şi în stradă, şi la petrecerile mondene. Producătorii s-au resemnat cu această tendinţă şi au început să producă modele speciale pentru fiecare caz în parte. Am decis să facem o analiză şi să clarificăm dacă merită să ne lăsăm pradă tentaţiei şi să cumpărăm o pereche de adidaşi care ne-au plăcut pentru a-i purta de zi cu zi sau să ridicăm halterele în încălţămintea pentru alergări.

Adidaşii pentru alergări sau aşa-numiţii runner

 

ADIDAS ENERGY BOOST 

 

Magazinul de firmă Adidas din CC Grand Hall ~ 1899 MDL

www.sportsdirect.com ~ 128 USD (fără livrare)

www.aliexpress.com ~ 93 USD (Free Shipping)

adidas-Energy-Boost

 

ADIDAS STELLA MCCARTNEY DORIFERA FEATHER

 

Magazinul de firmă Adidas din CC Grand Hall ~ 2799 MDL

www.net-a-porter.com ~ 69 USD (fără livrare)

www.amazon.com ~ 160 USD (fără livrare)

 

ADIDAS-STELLA-MCCARTNEY-DORIFERA-FEATHER

Sarcina — de a atenua influenţa nocivă a alergărilor asupra coloanei vertebrale, articulaţiilor şi tălpii.

Exact, alergările nu presupun doar un sistem cardiovascular sănătos. Alergările cu încălţăminte nepotrivită şi bineînţeles, necunoscând tehnica, povara verticală asupra discurilor intervertebrale, a tălpilor şi articulaţiei genunchiului provoacă distrugerea lor şi apariţia senzaţiilor neplăcute de durere.

Cerinţele principale — uşoare, permeabile la aer şi amortizare bună.

Asemenea adidaşi trebuie să-i redea tălpii forma corectă şi să o stabilizeze, asigurând o amortizare bună şi atenuând lovitura în timpul contactului tălpii cu suprafaţa.  Cerinţa principală faţă de talpa încălţămintei este flexibilitatea.

Aspectul — nu prea înalţi, cu călcâiul masiv şi vârful uşor ridicat pentru a facilita trecerea de pe talpă pe vârful degetelor în timpul alergării, cu ştaiful jos.

Suprafaţa — din plasă cu inserţii din piele artificială sau naturală. De regulă, adidaşii pentru alergări sunt dotaţi cu un rulou umflat, care să protejeze gleznele de frecare.

Sfat pentru alegerea corectă — încalţă perechea, care ţi-a plăcut şi apleacă-te pe călcâie înainte-înapoi. Dacă talpa te ajută la mişcări, atunci este ceea ce ţi se potriveşte.

Interdicţie — nu purta adidaşii pentru alergări în fiecare zi. Construcţia lor este planificată ţinând cont de aplecarea corpului înainte în timpul alergării, fapt care este inadmisibil în timpul mersului.

runners

 

Adidaşii pentru fitness

 

NIKE FREE TR FIT 5 

 

Magazinul de firmă Adidas din CC Grand Hall ~ 3699 MDL

www.net-a-porter.com ~ 107 USD (fără livrare)

www.amazon.com ~ 99 USD (fără livrare)

NIKE-FREE-TR-FIT-5

 

NIKE LUNAR CROSS ELEMENT

 

Magazinul de firmă Adidas din CC Grand Hall ~ 1249 MDL

www.sportsdirect.com ~ 94 USD (fără livrare)

www.amazon.com ~ 100 USD (fără livrare)

 

 

NIKE-LUNAR-CROSS-ELEMENT

 

Sarcina — protejarea articulaţiei gambei în timpul sarcinii.

Cerinţe principale — înălţime suficientă, uşori, flexibili şi dotaţi cu pernuţe de aer în partea din faţă a tălpii.

Aspectul — asemănători cu pantofii închişi pe talpă masivă compactă cu relief slab conturat. Pe talpă este posibil un ozor special, de exemplu, un cerc în mijlocul părţii din faţă, pentru rotire mai uşoară.

Adidaşii pentru fitness sunt mai înalţi decât cei destinaţi alergărilor, ei fixează articulaţiile gambei şi previn luxaţiile. Deşi se întâlnesc şi modele cu înălţime joasă sau medie. De asemenea, adidaşii pentru fitness se caracterizează printr-o tăietură în zona tendonului lui Ahile (al tălpii), fapt care permite mişcarea liberă a tălpii.

Partea superioară — din material rezistent, dar cu ventilare.

Acest tip de încălţăminte se potriveşte pentru step, aerobică, exerciţii de forţă şi antrenamente de interval.

Sfat pentru alegerea corectă — întrucât antrenamentele de fitness presupun o activitate musculară intensivă şi schimbarea frecventă a poziţiei, convingeţi-vă că încălţămintea vă ajută la păstrarea echilibrului. În timpul cumpărării examinează duritatea tălpii – o talpă prea moale nu va putea asigura fixarea stabilă a labei piciorului.

Interdicţie — nu se poate să alergi în încălţămintea pentru fitness, deoarece ea este mai dură decât cea pentru alergări şi nu amortizează sarcina asupra coloanei vertebrale.

The-Blonde-Salad-Nike-Training-Sport-Bra-3

 

Adidaşii pentru plimbări

 

ADIDAS SL 72 W

 

Magazinul de firmă Adidas din CC Grand Hall ~ 1499 MDL

www.ebay.com ~ 50 USD (fără livrare)

www.amazon.com ~ 91 USD (fără livrare)

 

 

ADIDAS-SL-72-W

 

NIKE AIR PEGASUS LTHR 

 

Magazinul de firmă Adidas din CC Grand Hall ~ 2899 MDL

www.sportsdirect.com ~ 75 USD (fără livrare)

www.amazon.com ~ 115 USD (FREE Shipping/ Returns)

 

NIKE-AIR-PEGASUS-LTHR

 

REEBOK CLASSIC 

 

Magazinul de firmă Adidas din CC Grand Hall ~ 1299 MDL

www.sportsdirect.com ~ 51 USD (fără livrare)

www.amazon.com ~ 52 USD (fără livrare)

 

REEBOK-CLASSIC-

 

Sarcina — confort.

În timpul mersului un picior întotdeauna atinge pământul. Asupra ei acţionează presiune în două direcţii: lovitura cu călcâiul pe pământ şi mişcarea înainte. Simţind o asemenea presiune, piciorul nu trebuie să obosească nici după câteva ore de mers continuu.

Cerinţe principale — uşori, comozi şi practici. Adidaşii trebuie să reziste cu uşurinţă la orice tip de înveliş al drumului.

Aspectul — existenţa orificiilor superioare şi laterale pentru ventilare. Astfel talpa „va respira”, iar picioarele nu vor obosi nici după o plimbare îndelungată. Protectorul tălpii trebuie să fie flexibil şi nu prea adânc, astfel vei putea evita pătrunderea pietricelelor şi altor deşeuri de pe drum.

Suprafaţa — textil, combinaţie din piele şi sintetică înalt tehnologică.

Sfat pentru alegerea corectă — cumpără adidaşii după masă sau seara, până atunci picioarele se umflă şi adidaşii nu te vor strânge a doua zi. Această recomandare se referă la toate tipurile de adidaşi.

Interdicţie — adidaşii înalţi şi încălţămintea cu talpă înaltă şi groasă nu se potrivesc pentru plimbări. Efectul de amortizare prea pronunţat, care îi caracterizează, va proteja picioarele de oboseală doar pentru 2 ore. După aceasta el va fi o povară, iar picioarele vor obosi foarte repede. În adidaşii pentru plimbări nu se poate alerga sau face fitness – rişti să-ţi traumatizezi gamba şi să suprasoliciţi articulaţiile.

Nike-Air-Pegasus-’83-2

Fiecare gen de sport înaintează cerinţele sale faţă de încălţăminte. Acum suntem convinşi că nu vei merge la aerobică în adidaşii pentru alergări, iar la maraton nu vei participa cu orice încălţăminte. Îţi urăm antrenamente regulate şi plimbări plăcute într-un echipament confortabil şi încălţămintea potrivită!

 

 

(7399)

comments powered by HyperComments
Если хочешь быть здоров: 5 полезных рекомендаций от Om Activ - Locals
2016-03-11 19:20:04
[…] Здоровый Look: Как выбрать идеальные кроссовки и где их р… […]
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă