Un Look sănătos: Căciuliţe la modă. 8 dovezi că trebuia să-ţi asculţi mama - Om Activ

Un Look sănătos: Căciuliţe la modă. 8 dovezi că trebuia să-ţi asculţi mama

2376 / 11.01.2016
Vă aduceţi aminte când mama vă spunea: „Pune-ţi căciula, afară e frig”? Noi la fel, fiind solidari cu mamele din toate timpurile, vă recomandăm cu insistenţă să nu ignoraţi acest accesoriu, în deosebi pe timp de iarnă. Sunteţi convinşi că iarna nu puteţi arăta bine şi la modă? Atunci, rămâneţi cu noi: în articolul ce urmează vom demonstra contrariul!

Ţinuta nr. 1 Căciuliţa „bini”

1_БиниCăciuliţa „bini”, cu croială simplă, care acoperă strâns capul, se potriveşte absolut tuturor. În acest sezon, modelul a schimbat regulile de joc: fără îndoitura din spate, fără nasturi decorativi, fermoar şi voal. Partea de sus trebuie să fie ridicată ţanţoş deasupra creştetului. În schimb, la capitolul culoare ai libertatea de alegere: negru universal, bej, gri, precum şi nuanţele contrastante.

Potrivind culoarea şi imprimeul, poţi completa cu ea orice ţinută.

Face atractiv modelul „bini” şi faptul că există o multitudine de posibilităţi de a o purta şi asorta. Poţi purta căciuliţa „bini” trasă până deasupra ochilor sau lăsând fruntea goală, este potrivită atât stilului casual, cât şi adăuga o notă jucăuşă unei ţinute de afaceri. Important e să laşi părul liber sau să-l strângi în cosiţe sau cu o coadă joasă. Experimentează.

1.1_Бини

Ţinuta nr. 2 Căciula cu pompon

2_С помпонамиArată drăgălaş, nu-i aşa? Dacă eşti plină de energie şi veselie, iar cel mai bun make-up al tău este zâmbetul, atunci căciuliţa cu un pompon sau chiar doi este exact ceea de ce ani nevoie. N-are importanţă dacă porţi un palton clasic şi eşti pe tocuri sau te afli în parcul preferat încălţată în adidaşi. Căciuliţa cu pompon armonizează cu creatura blândă lăuntrică şi te va încălzi în zilele geroase de iarnă.

2.1_С помпонами

Ţinuta nr. 3 Pălăria din fetru

3_Из фетраPălăria din fetru este accesoriul preferat al fashionistelor deja de mai multe sezoane şi aceasta nu este de mirare. Obiectele vestimentare din fetru de nenumărate ori au fost demonstrate la prezentările de modă ale colecţiilor Lanvin şi Desigual la precedenta Săptămână de modă la Paris, Milano, New York şi Londra.

Dar ia aminte, pălăriile clasice cu boruri largi arată armonios pe domnişoarele zvelte şi înalte. Dacă totuşi aţi făcut alegerea în favoarea acestui model atunci străduieşte-te să nu faci exces de zel. Trebuie să pui accentul doar pe un singur element al ţinutei.

Modelul „fedora” cu borurile înguste poate fi purtat cu îndrăzneală şi de femeile miniaturale. Inscripţiile, elementele metal, aplicaţiile stridente, perforaţiile – toate sunt în vogă! Dar nu uita de simţul măsurii.

3.1_Из фетра

Ţinuta nr. 5 Căciuliţele cu cozoroc

Dacă eşti de părere că pălăria cu boruri largi nu-ţi reflectă nobleţea în deplină măsură, atunci îţi va pune în valoare aristocratismul şapca în stil jocheu sau pălărioara melon (Bowler). Celor, care nici pe timp de iarnă nu renunţă la bicicletă, le sugerăm pălăriile-cască cu o varietate mare de fasoane.

4_С козырькомÎn acest sezon, ele sunt decorate cu flori, buline polka-dot şi în carourile scoţiene. Casa de modă Emilio Pucci propune şapcă-jocheu din piele, modelele Lanvin’s sunt fabricate din fetru, iar la prezentările Moncler protagonistul a fost o cască din tweed.

Fiind funcţionale, elegante şi originale, aceste pălărioare sunt actuale în orice anotimp şi unde mai pui că sunt călduroase.

4.1_С козырьком

Ţinuta nr. 6 Accentul pe urechiuşe

5_УшкиCăciuliţele cu urechiuşe de pisică au coborât de pe podium datorită Givenchy, adevărat, putea ajunge şi mai repede. După apariţia colecţiilor provocatoare ale brandului Moschino, au intrat în uz şi căciuliţele cu urechiuşe în stil Mickey Mouse. Dar a fost nevoie de timp pentru ca acest obiect îndrăzneţ să fie purtat pe larg. Celebrităţile occidentale, Beyonce şi Rihanna, au accelerat acest proces.

Cele mai impresionante modele sunt confecţionate din fetru. Arată excelent în combinaţie cu stilul casual: blugi înguşti, cizme înalte sau bascheţi, un palton sau o blană scurtă.

Sunt la fel de actuale modelele din blană, împletite şi cele din paie – pentru orice vreme şi gust.

Grăbeşte-te să fii o pisicuţă curajoasă şi neordinară, până când ele nu au inundat oraşul.

5.1_Ушки

Ţinuta nr. 7 Bereta sau basca

Uneori se creează impresia că bereta niciodată nu a ieşit din modă. Dar niciodată nu a fost un accesoriu atât de în vogă. Pentru mulţi, bereta neagră sau bej este o alegere extremă. În zadar. Cu ajutorul modelului potrivit, poate fi creată o ţinută neobişnuit de firească şi feminină, fie vorba de o aluzie la eleganţa pariziană, la o doamnă modernă sau la o simplă studentă.

6_БеретыBeretele negre, roşii, albastre şi albe au fost etalate la ultimele prezentări de modă ale colecţiilor Fay, Paul & Joe, Gucci şi Marc by Marc Jacobs. Sunt la modă beretele mici cu pompoane şi decor original, cele monocrome din fetru sau catifea, precum şi cele împletite de culori stridente.

Dacă mai stai la îndoială referitor la o beretă, îţi mai aducem un argument în favoarea lui – cu ea şi urechiușele vor sta la cald, şi coafura va rămâne intactă.

6.1_ Береты

Ţinuta nr. 8 Umorul împletit

Dacă nu ţii cu tot dinadinsul să urmezi ultimele tendinţe ale modei, atunci bucură ochiul celor apropiaţi şi adu-le motive de bucurie celor din jur, purtând căciuliţe vesele şi cu umor!

Dar nu uita şi de prietenii noştri patrupezi. Ei au nevoie chiar mai mult decât noi de grijă şi căldură.

7_ Юмор

(2376)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă