12 produse cu acizi, care întineresc şi îi dau luciu sănătos tenului (până la 300 de lei) - Om Activ

12 produse cu acizi, care întineresc şi îi dau luciu sănătos tenului (până la 300 de lei)

8737 / 14.12.2018
Am scris aici, că sarcina principală a acizilor este exfolierea şi regenerarea celulelor pielii. După 30 de ani aceste procese încetinesc, iar pielea nu mai este atât de uniformă, netedă, obţinând o nuanţă întunecată. Fiind folosiţi corect, acizii asigură o piele fermă, elastică cu luciu sănătos.

Am selectat pentru voi produse eficiente cu AHA acizi (acizi de fructe) la preţuri accesibile. Ele lucrează la suprafaţa pielii – luptă cu ridurile şi pigmentarea, restabilesc fermitatea şi elasticitatea pielii, înlătură cicatricile post-acnee.

1. Mască-peliculă cu acizi Bottega Verde (Italia)

Mască din componente organice pe bază de acid glicolic. Este un acid inclus deseori în componenţa produselor de îngrijire a tenului gras. El închide porii, netezeşte relieful pielii, reduce secreţia de sebum. Extractele din fructe ajută la înălbirea pigmentaţiei după inflamaţii. Producătorul avertizează că masca nu se poate utiliza în timpul verii și după băile de soare. Urmează a fi aplicată de 1-2 ori pe săptămână, evitând zona din jurul ochilor.

Compoziţie: acid glicolic şi extracte din fructe.
Preţ: 150 de lei (100 ml)
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Cosmetic Shop

2. Spumă de spălare Juicy Sparkling Pure Deoproce (Coreea)

Spumă de fructe cu acizi pentru spălare zilnică pe bază de acizi stearic şi lauric. Acidul stearic ajută la absorbirea componentelor utile din produsele de îngrijire a pielii, contribuie la îmbunătăţirea imunităţii în sectoarele, pe care este aplicată.

Acidul lauric are proprietăți antibacteriene și antioxidante, de asemenea, protejează pielea de vânt puternic, îngheț etc. și îmbunătățește capacitatea de regenerare. Un produs potrivit pentru tenul gras.

Compoziţie: acid stearic, acid lauric și extracte de grepfrut, portocală, morcov și roşii.
Preţ: 32 de lei (70 ml)
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Cosmetic Shop

3. Gel exfoliant cu acid shikimic Soft Exfoliation Dermiss (Polonia)

Acidul activ din gel nu este cel shikimic, ci acidul mandelic. Cel de anason (shikim – anason în japoneză) se află în coada listei de ingrediente, prin urmare aceasta este o componentă auxiliară antimicrobiană şi cu efect de conservare. Acidul mandelic este la fel de benefic, doar că denumirea sa nu pare atât de exotică. El diminuează formarea comedoanelor şi regenerează pielea. Aplică gelul de 2-3 ori pe săptămână sub formă de măști – curăţă bine porii, pielea devine vizibil mai luminoasă și mai curată.

Compoziţie: acizi mandelic şi shikimic.
Preţ: 140 de lei (75 ml)
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Cosmetic Shop

4. Mască pe ţesătură „Peeling de fructe” Institutul Rusesc de Frumuseţe şi Sănătate (Rusia)

Mască pe bază de ţesătură de unică folosinţă. Producătorul avertizează că ea are efect similar cu peelingul în salon. Nu-l credeţi. Pielea nu se va exfolia la fel ca după o procedură profesională, deoarece nu conţine suficienţi acizi pentru a declanşa procesul. Însă va împrospăta pielea. Acidul lactic nivelează relieful la suprafaţa pielii şi netezeşte ridurile mici. Acidul citric îndepărtează celulele moarte de pe suprafaţa superioară a pielii. Aloe vera hidratează celulele.

Compoziţie: acid lactic şi citric, extracte vegetale şi aloe vera.
Preţ: 30 de lei
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Лавка Жизни

5. Exfoliant natural pentru faţă Rhodiola Rosea Стимулятор Молодости Laboratoria Siberica

Seria Rhodiola Rosea este alcătuită din 2 produse: exfoliant şi tonic. O compoziţie perfectă pentru pielea problematică: acizi de fructe, acid salicilic (agent de înmuiere) şi retinol, substanţă care luptă cu primele simptome ale îmbătrânirii. Preparatul se aplică pe pielea umedă şi curată pentru 3 minute, după care se îndepărtează. Se aplică 1 dată pe săptămână.

Compoziţie: acid glicolic, lactic și salicilic, extracte vegetale.
Preţ: 50 de lei (300 ml)
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Cosmetic Shop

6. Bio-loţiune tonică pentru faţă Rhodiola Rosea Стимулятор Молодости Laboratoria Siberica

Loţiunea tonică are în compoziţie aceeaşi acizi ca şi produsul de exfoliere, însă în cantităţi mult mai mici, de aceea, produsul este destinat pentru utilizare zilnică. Loţiunea tonică curăţă faţa şi ajută crema să pătrundă mai profund.
Dacă vei folosi ambele produse cu regularitate, atunci vei observa nivelarea structurii pielii, îmbunătățirea fermităţii și culorii feței.

Preţ: 100 de lei (100 ml)
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Cosmetic Shop

7. Mască bioactivă pentru faţă „Străluciu instantaneu pentru pielea obosită” Laboratoria Siberica

Remediu pe bază de acid glicolic, ştii deja despre el, însă nu se găseşte într-un raport prea mare. Puţin probabil că vei observa schimbări evidente ale texturii, însă cu siguranţă vei avea pielea fermă şi hidratantă, datorită extractelor.

Totodată, conţine şi acid dehidroacetic, dar nu-i acorda atenţie – nu este un conservant. Utilizează masca de 1-2 ori pe săptămână.

Compoziţie: acid glicolic, extracte de plante.
Preţ: 100 de lei (100 ml)
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Cosmetic Shop

8. Mască de curăţare cu acizi de fructe Eco Laboratorie şi „Le Café de Beaute” (Rusia)

Mască cu acţiune profundă pentru curăţarea profundă a pielii, înlăturarea luciului şi lupta cu punctele negre. Cred că ţi-ai dat seama de ce. Datorită acidului glicolic. Se aplică 1 dată pe săptămână.

Compoziţie: acid glicolic, lactic, citric, tartric. Pe rol de conservanţi sunt utilizaţi acidul benzoic şi sorbic.
Preţ: 104 lei (100 ml)
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Cosmetic Shop

9. Ser cu acizi de fructe pentru curăţarea şi reducerea porilor Eco Laboratorie şi „Le Café de Beaute” (Rusia)

Ser pentru faţă cu acizi de fructe. O compoziţie naturală excelentă – fără siliconi, parabeni, multe vitamine, uleiuri şi extracte de plante.

Compoziţie: acid malic şi citric, extracte vegetale. Acid benzoic – conservant.
Preţ: 75 de lei (30 ml)
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Cosmetic Shop

10. Pharmaceris T cremă de exfoliere de noapte cu 5% acid mandelic Sebo-Almond Peel (Polonia)

Cremă de noapte destinată pentru pielea grasă, pielea cu acnee, precum şi pentru pielea sensibilă, cu pete pigmentare şi nuanţă neomogenă. Previne apariţia acneei şi reduce secreţia de sebum. Crema poate provoca roşeaţă şi descuamare temporară, însă anume aceasta este destinaţia lui.

Produsul poate fi aplicat anul împrejur, însă vara aplică pe timp de zi o cremă cu filltru de cel puţin SPF 20.

Compoziţie: acid mandelic 5%, acid citric. Acidul mandelic este cel mai blând din acizi şi se potriveşte excelent pentru pielea sensibilă, însă funcţionează la suprafaţă, iar acidul citric va înălbi pigmentaţia.
Preţ: 295 de lei (50 ml)
Unde se găseşte: reţeaua Farmacia Familiei

11. Cremă împotriva pigmentaţiei şi a pistruilor cu AHA acizi Fermec (România)

Un produs destinat pentru cei care suferă de hiperpigmentare. Acidul citric va exfolia celulele moarte, iar acizii glicolic şi ferulic vor înălbi pielea. Se aplică înainte de culcare numai pe zonele pigmentate. Producătorul avertizează cinstit despre efectele cremei şi recomandă utilizarea lui doar în perioada de toamnă-iarnă, iar primăvara – cu protecţie minim SPF 20. Pentru efect vizibil, utilizează-l 6 săptămâni.

Compoziţie: acid citric, glicolic, ferulic.
Preţ: 87 de lei (50 ml)
Unde se găseşte: reţea de farmacii Hippocrates

12. Loţiune tonică cu AHA acizi pentru curăţarea porilor Milky Piggy (Coreea)

Produs universal de curăţare. Potrivit pentru fiecare zi, te va scăpa de culoarea cenuşie a pielii şi de punctele negre. Vara şi primăvara aplică-l cu creme SPF.

Compoziţie: acid lactic, glicolic, citric, uleiuri și extracte din plante.
Preţ: 230 de lei pentru (200 ml)
Unde se găseşte: reţeaua de magazine Moon Glow

Utilizează în condiţii casnice produse cu acizi pentru a reduce inflamaţia, a înălbi şi nivela pielea, şi a reduce porii. În combinaţie cu procedurile la cosmetolog, aceste produse vor prelungi efectul lor. Dar nu uita să renunţi la ele în luna martie – în cel mai bun caz te vei alege cu arsuri.

(8737)

comments powered by HyperComments
Dina Mardari

cosmetolog din anul 2009, fondatorul salonului BisMoldova, instructor de epilare cu laser

Alte articole la aceiaşi temă