4 reguli pentru fire crescute sub piele, care îţi otrăvesc viaţa - Om Activ

4 reguli pentru fire crescute sub piele, care îţi otrăvesc viaţa

8654

4 reguli pentru fire crescute sub piele, care îţi otrăvesc viaţa

Dina Mardari

cosmetolog din anul 2009, fondatorul salonului BisMoldova, instructor de epilare cu laser

Creşterea intradermică a firelor de păr, deşi în majoritatea cazurilor este inofensivă, nu are un aspect estetic. Primăvara bate la uşă, de aceea, ne grăbim să ne eliberăm de tot ceea ce ne supără ochiul.

Consecinţele creşterii sub piele a firelor de păr:

●      roşeaţă
●      inflamaţie
●      o pată, care rămâne pe acest loc

Pentru început să aflăm cum putem preveni creşterea intradermică a firelor de păr, apoi vom afla şi cum să luptăm cu acest fenomen.

Metode de prevenire:

1. Schimbă tehnica de epilare

Dacă tot timpul ai făcut epilarea cu ceară, foloseşte lama de ras, iar dacă mereu ai folosit depilatorul, încearcă ceara. Odată ce schimbi tehnica se schimbă şi direcţia de creştere a firului de păr, iar alternarea metodelor va împiedica creşterea firelor de păr sub piele. Iată de ce schimbă-ţi periodic obişnuinţele (şi meşterul) şi vei vedea că e simplu de tot.

2. Foloseşte exfoliantele pentru corp

90% din firele de păr intradermice pot fi evitate dacă vei şti un mic secret. Peste 2 săptămâni după orice epilare, firele de păr încep să crească, formând pe piele mici pustule (aceasta obţine structura unui castravete). Firele sunt slabe, subţiri şi după epilare ajung cu greu la suprafaţă, străbătându-şi calea ele ridică uşor pielea, provocând senzaţia de mâncărime. Anume în acest moment este timpul să foloseşti un burete aspru sau un scrub şi să freci intensiv toate zonele. Astfel vei exfolia stratul de celule moarte, iar firele de păr vor ieşi cu uşurinţă la suprafaţă fără a se implanta în piele.

3. Hidratează pielea

Nu cruţa cremele hidratante şi nutritive. Anume pielea hidratată va lăsa mai uşor să iasă la suprafaţă firele de păr, în comparaţie cu scuamele uscate.

Un burete aspru + o cremă hidratantă = un ten moale şi catifelat fără fire de păr sub piele

4. Foloseşte acidul salicilic

Multe companii profesionale de cosmetice produc preparate împotriva creşterii părului sub piele, care pot fi folosite în condiţii casnice. Toate produsele de acest gen au o substanţă activă comună – acidul salicilic. El poate fi îndrăgit doar pentru proprietăţile sale antiseptice, capacitatea de a lupta cu bacteriile şi de a cicatriza rănile. Dar acţiunea lui nu se limitează la aceasta: ajută la regenerarea pielii, prin ruperea legăturii între celulele moarte, ajutându-le astfel să se desprindă, iar împreună cu celulele moarte pleacă şi bacteriile. Vei observa că în tenul regenerat cremele şi substanţele active pătrund mai profund. Acidul salicilic înlătură excelent petele mici, care rămân în locul firului de păr crescut sub piele.

  • Apropo, bărbaţii la fel pot folosi aceste preparate după ras.

Dacă totuşi nu ai putut evita creşterea sub piele a firelor de păr:

Pentru început trebuie să determini cât de adânc se află firul de păr şi dacă există o inflamaţie. Dacă vei sub piele o umflătură roşie, dureroasă şi călduţă – atunci ar fi bine să consulţi un chirurg. Crede-mă, el a văzut multe şi poate înlătura un fir de păr fără să lase urme. Dacă vei încerca să scormoneşti de sine stătător, poţi să infectezi locul, provocând consecinţe grave sau prin acţiunile tale neîndemânatece ai putea să laşi o cicatrice, nu cred că asta o să te încânte.

Dacă firul de păr se află aproape de suprafaţă, pielea îl va împinge singură, pur şi simplu ajut-o puţin – foloseşte un exfoliant cu regularitate, o cremă hidratantă şi preparate împotriva creşterii sub piele a firelor de păr.

Te-ai convins că nu este atât de complicat, dacă ai întrebări, adresează-le şi noi vom afla răspunsul la ele.

(8654)

comments powered by HyperComments
Dina Mardari

cosmetolog din anul 2009, fondatorul salonului BisMoldova, instructor de epilare cu laser

Alte articole la aceiaşi temă