5 paşi pentru reanimarea tenului după sărbători - Om Activ

5 paşi pentru reanimarea tenului după sărbători

5400

5 paşi pentru reanimarea tenului după sărbători

Dina Mardari

cosmetolog la salonul "Natali", membră a uniunii cosmeticienilor din Rusia, Ucraina şi RM, campioană a RM la depilare, director al «Şcolii moderne de depilare», arbitru internaţional la campionatele de depilare

Sărbătorile au luat sfârşit, însă încă mai ai chipul ascuns sub un strat gros de fond de ten? Motivul este evident, ascunzi consecinţele meselor copioase, însă camuflarea problemelor nu este o soluţie. Află în continuare cum pot fi înlăturate acestea.

Scoate machiajul

A venit timpul să faci asta. Utilizează produse cu efect blând – fără alcool şi alcaline. Setul perfect: apă micelară sau lăptişor demachiant + loţiune tonică. Lasă săpunul pentru vremuri mai puţin stresante pentru piele.

Foloseşte un produs de exfoliere

Scrubul tonifică pielea şi îmbunătățește circulaţia sangvină – după utilizarea lui vei avea tenul mai luminos. Cel mai important este că scrubul înlătură stratul de celule moarte, astfel măştile şi cremele pe care le vei aplica vor avea efect mai profund.

Dacă ai erupţii cutanate, nu se recomandă să utilizezi un exfoliant, deoarece vei răspândi bacteriile pe piele şi situaţia se va agrava.

Aplică o mască din stofă cu acid hialuronic

După seria de mese copioase organismul este deshidratat. Compensează pierderea de lichide – bea apă şi fă-ţi măşti hidratante. Produsul ideal: mască din stofă cu acid hialuronic. Răceşte masca în frigider timp de câteva minute, aplic-o pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute.

Fă un masaj al feţei

Cu restul de gel de pe faţă fă un masaj pentru ca acesta să se absoarbă complet.

Masează gâtul de sus în jos. Apoi masează faţa conform liniilor de masaj – din direcţia nasului spre sprâncene şi tâmple şi de la marginea interioară a ochiului spre tâmple pe periost. Prelucrează zona de la aripile nasului spre ureche, de la colţurile gurii spre lobul urechii şi de la centrul bărbiei spre marginile maxilarului. Astfel vei pune în circulaţie limfa stagnantă, muşchii feţei se vor relaxa şi vei împrospăta privirea.

Răceşte pielea

Masează cu mişcări rapide toată suprafaţa feţei, gâtului şi zona decolteului. Pielea va roşi, după care se va calma. Astfel pielea îşi va recăpăta fermitatea.

Ai putea face şi un duş contrastant. Alternarea jetului de apă rece cu cea fierbinte trezeşte sistemul nervos şi sistemul circulator. Circulaţia sangvină accelerează, eliminând produsele de descompunere din celule şi alimentându-le cu oxigen.

Nu se recomandă baia fierbinte sau sauna – temperaturile înalte agravează starea şi aspectul exterior.

Evită grijile. Dacă azi nu te simţi prea bine, cel mai probabil ieri te-ai distrat de minune. Nu te învinovăţi şi înlătură consecinţele. Aplică pe ochi pliculeţe de ceai pentru câteva minute, apoi picură Visine şi revino la viaţa obişnuită.

(5400)

comments powered by HyperComments
Dina Mardari

cosmetolog la salonul "Natali", membră a uniunii cosmeticienilor din Rusia, Ucraina şi RM, campioană a RM la depilare, director al «Şcolii moderne de depilare», arbitru internaţional la campionatele de depilare

Alte articole la aceiaşi temă