5 proceduri cosmetice de evitat primăvara - Om Activ

5 proceduri cosmetice de evitat primăvara

1107 / 18.03.2019
Un cosmetolog bun niciodată nu-ţi va propune aceste proceduri primăvara. Dacă deocamdată nu ai găsit unul, citeşte articolul cu atenţie.

Metode radicale de epilare

Metodele de înlăturare a părului de prisos cu ajutorul aparatelor (laser, foto, IPL) pe zone deschise (mâini, picioare, faţă) nu se practică în perioada activităţii solare.

Efectul dispozitivelor se bazează pe reacţia la melanină – substanţă, care colorează părul. Pielea deschisă la culoare nu conţine melanină, iată de ce în acest caz efectul termic nu se răspândeşte asupra pielii, ci doar asupra firului de păr. Melanina se formează atunci când te expui la soare. Dacă vei accepta această procedură pe pielea bronzată, atunci aparatul va încălzi melanina pentru a o distruge la fel ca şi pe firul de păr. Astfel apar arsuri.

Epilarea prin aceste metode este potrivită în perioada activităţii solare doar în zona bikini şi numai dacă nu ai făcut plajă, adică nu ai expus zona sub razele solare.

Ce se poate: îndepărtează firele de păr cu ceară, zahăr sau cu epilator, aparatul de ras ori cu ajutorul unei creme depilatoare – aceste metode pot fi practicate pe tot parcursul anului. Abţine-te de la expunere la soare doar în primele 24 de ore după procedură.

Îndepărtarea tatuajelor

În cel mai bun caz, procedura va fi inutilă, deoarece fasciculul laser nu poate pătrunde până la pigment prin melanina din pielea bronzată. În cel mai rău caz, te poţi alege cu arsuri, astfel laserul va reacţiona la melanină.

Ce se poate: nimic. Va trebuie să te înarmezi cu răbdare şi să aştepţi până la toamnă.

Înlăturarea alunelelor şi a papiloamelor

Cauze sunt o sumedenie. Dacă le vei înlătura cu laserul, acesta va reacţiona la melanină şi te vei alege cu arsuri, despre asta ai citit mai sus. Însă nu sunt recomandate nici metoda radioundelor, electrocoagularea sau înlăturarea pe cale chirurgicală, oricum te vei confrunta cu numeroase neplăceri. Pielea traumatizată pe orice cale este vulnerabilă la razele ultraviolete, există riscul că vei avea o cicatrice sau pigmentaţie pe toată viaţa.

Dacă din anumite motive nu poţi aştepta până la toamnă, atunci păzeşte locul de soare cel puţin patru săptămâni. Cu atât mai mult evită solarul şi plaja. Cu prietenii ai putea ieşi doar la o terasă protejată de soare.

Peelinguri de fructe şi cu retinol

Cursurile de peeling trebuiau încheiate până la începutul lunii martie. Dacă ai ratat ocazia, uită de ele cel puţin până la sfârşitul lunii octombrie. Ba mai mult, ascunde până la toamnă şi preparatele cu retinol şi acizi de fructe, pe care le foloseşti acasă. Motivul este acelaşi – riscul de arsuri şi pigmentare.

Ce se poate: pentru o curăţare lejeră în timpul verii utilizează peelinguri cu enzime. Odată cu venirea zilelor însorite ai grijă să-ţi completezi trusa cosmetică cu produse hidratante şi vasodilatoare.

Toate tipurile de şlefuire a pielii

Uită nu doar de preparatele chimice de şlefuire (peelinguri), dar şi de cele mecanice – şlefuire fracţională cu laser, dermabraziune, înălbirea pielii şi alte proceduri. Aceste metode afectează stratul superior al pielii – apare riscul de arsuri şi pigmentare.

Ce se poate: dă preferinţă masajului şi procedurilor de îngrijire pe bază de cosmetice profesionale. Foloseşte produsele de hidratare, îmbogăţite cu seruri, măşti şi proceduri de întărire a capilarelor.

Nu în zadar menţionăm de fiecare dată că trebuie să mergi la un cosmetolog profesionist – specialiştii buni pot fi număraţi pe degete. De aceea, nu ezita să-i adresezi specialistului întrebările care te macină, sănătatea ta e în mâinile lui.

(1107)

comments powered by HyperComments
Dina Mardari

cosmetolog din anul 2009, fondatorul salonului BisMoldova, instructor de epilare cu laser

Alte articole la aceiaşi temă