7 mituri despre epilarea cu laser - Om Activ

7 mituri despre epilarea cu laser

6532 / 28.11.2016
Epilarea cu laser este o soluţie miraculoasă. În special pentru cei, care odată cu primele zile calde intră în panică, simţind că se apropie sezonul băilor de soare, iar odată cu el şi numeroasele răni lăsate de firele de păr, care cresc sub piele. Această metodă este învăluită de mituri, pe care le vom spulbera în continuare.

Epilarea cu laser înlătură firele de păr pentru totdeauna

Într-adevăr, în urma epilării cu laser vor fi înlăturate 99% din firele de păr, creşterea lor va încetini şi vei avea o piele netedă şi catifelată, însă nu te va scuti pentru totdeauna de părul nedorit. Părul este o structură vie şi are capacitatea de regenerare. Iată de ce se recomandă de a repeta procedura o dată la 12-16 luni.

Epilarea cu laser provoacă creşterea firelor de păr sub piele

Dimpotrivă, această metodă te scuteşte de acest calvar. Firele de păr crescute sub piele sunt împinse spre suprafaţă, iar firicelele înlăturate cu laser, dar totuşi au găsit forţe să regenereze, cresc în mod firesc şi nu se implantează sub piele.

Este o metodă foarte costisitoare de înlăturare a părului

Costul utilajului profesional de calitate pentru epilarea cu laser constituie circa 20-40 de mii de dolari, prin urmare procedura nu poate fi ieftină. Dacă ai găsit o ofertă suspect de avantajoasă, precizează marca aparatajului, deoarece în Moldova există numeroase lasere neprofesionale „de casă”. Să revenim la calculele matematice. Epilarea cu ceară este o procedură pe care trebuie s-o faci cu regularitate, de 1-2 ori pe lună, iar pe cea cu laser – din ce în ce mai rar. Dacă se adună costul tuturor procedurilor efectuate de-a lungul vieţii – epilarea cu ceară este mai costisitoare.

2_4

Epilarea cu laser nu este dureroasă

Înlăturarea foliculului de păr, alimentat cu vase sangvine şi cu terminaţii nervoase, nu poate să nu provoace durere din cauza că bulbul părului este expus la temperatură înaltă. Vei avea o senzaţie uşoară de durere, însă acestea vor trece după primele 2 proceduri. Dacă eşti o fire sensibilă, roagă specialistul cu 40 de minute înainte de procedură să-ţi aplice o cremă anestezică.

Este eficientă doar în cazul înlăturării firelor întunecate  

Este adevărat că epilarea cu laser a luat naştere în Africa, însă progresul nu bate pasul pe loc şi astăzi înlătură excelent atât firele deschise, cât şi cele întunecate. Fac excepţie doar firele cărunte, lipsite complet de melanină.

Procedura provoacă cancer de piele

Cel mai eronat mit, din cauza căruia mulţi evită procedura de epilare cu laser. Dar fasciculul de laser nu este cancerigen, nivelul de pătrundere şi influenţă asupra ţesutului este mai redus, decât a aparatului de ultrasonografie. Radiaţia unei proceduri de epilare cu laser echivalează cu 30 de minute petrecute în faţa televizorului. În ritmul cotidian mai multă radiaţie provoacă telefoanele, computerele şi alte dispozitive.

Laserul lasă arsuri şi pigmentarea pielii

Dacă te-ai încredinţat pe mâna unui specialist calificat, care lucrează cu echipament de calitate, atunci riscul arsurilor este minimal, iar pigmentarea este exclusă. Laserul reacţionează doar la melanină (pigmentul părului) şi la oxihemoglobină (care se conţine în vase). El nu reacţionează la alte ţesuturi şi respectiv, nu le încălzeşte. După procedură posibil să apară cruste mici, dar acestea vor cădea la câteva zile după procedură.

(6532)

comments powered by HyperComments
Dina Mardari

cosmetolog din anul 2009, fondatorul salonului BisMoldova, instructor de epilare cu laser

Alte articole la aceiaşi temă