8 balsamuri de buze (inclusiv natural) pentru cei, care lucrează în oficiu şi fac multă plimbare - Om Activ

8 balsamuri de buze (inclusiv natural) pentru cei, care lucrează în oficiu şi fac multă plimbare

12400

8 balsamuri de buze (inclusiv natural) pentru cei, care lucrează în oficiu şi fac multă plimbare

Dina Mardari

cosmetolog la salonul "Natali", membră a uniunii cosmeticienilor din Rusia, Ucraina şi RM, campioană a RM la depilare, director al «Şcolii moderne de depilare», arbitru internaţional la campionatele de depilare

Ele există în trusa cosmetică a fiecărei fete, chiar în câteva exemplare. În buzunarul de la palton, în geacă, în rucsac şi în geanta de zi cu zi – întotdeauna la îndemână, vara şi iarna. Am făcut o analiză nu doar a preţului, gustului şi mirosului (asta o poţi face şi fără ajutorul nostru), dar şi a compoziţiei.

Balsamurile de buze (sau rujurile igienice) se împart în 2 categorii:

●       pentru îngrijire zilnică,

●       cu proprietăţi curative.

Balsamul pentru îngrijire zilnică în toate anotimpurile, îl poţi lua cu tine la mare, la munte şi în aerul uscat de la birou tot el te salvează. Uneori marchetologii le etichetează ca fiind curative, pentru a le vinde mai scump, dar pe noi nu ne duci uşor de nas.

De balsamuri curative este nevoie atunci când buzele deja sunt uscate şi crăpate de vânt, precum şi după muşcături sau herpes pentru a-ţi uşura starea. Pot fi folosite înainte de somn pentru hrănirea suplimentară a pielii de pe buze.

  • Seara după ce te-ai spălat pe dinţi, masează buzele cu o periuţă curată pentru a îndepărta celulele moarte, apoi aplică balsamul curativ şi masează buzele cu degetele. Dimineaţă vei avea buzele gingaşe şi moi!

Azi ne vom axa pe balsamurile pentru îngrijire zilnică. Toate au o aromă fină şi o textură delicată, o compoziţie hipoalergenică şi conţine componente de îngrijire şi protecţie. Preţurile sunt pentru orice buzunar!

EOS 

Balsamul american popular, favoritul celebrităţilor occidentale, cum ar fi Christina Aguilera şi Jennifer Lopez. În primul rând, te atrage prin diversitatea de arome – afine, cocos, căpşuni şi chiar mandarine! Ambalajul comod şi plăcut la atingere îl face uşor de folosit. Compoziţia e pe măsură: ulei de shea, migdale şi cocos, ceară de albine şi vitamina E. Ce poate fi mai potrivit pentru buzele crăpate? Apropo, balsamul are un gust dulciu plăcut – potrivit pentru săruturi.

Avantaje:

●       o gamă bogată de gusturi şi arome

●       ambalaj comod şi stilat

Dezavantaje:

●       următoare livrare va avea loc abia la primăvară

Preţ: 9 euro

Unde îl găseşti: Facebook EOS Moldova

NIVEA

Produs clasic. Balsamul arhicunoscut, pe care-l găseşti peste tot, chiar şi la casă în supermarket. Ieftin şi eficient. Are consistenţă uşoară şi nu este lipicios. Asigură o îngrijire de bază cu miros neutru şi fără gust, totuşi există şi balsamuri cu nuanţă uşoară şi aromă de pomuşoare.

Avantaje:

●       nu este lipicios

●       ieftin

●       se găseşte peste tot

Dezavantaje: nu există

Preţ: 40-55 de lei

Unde îl găseşti:

●       farmacii

●       magazinul Gemeni

●       la case în toate supermarketurile

Чистая Линия

Balsam cu textură moale şi gingaşă cu o aromă fină de flori. Compoziţia nu ne-a bucurat, puţine uleiuri, mulţi parabeni şi agenţi artificiali de înmuiere, la capitolul vitamine nu stă mai bine. Poate forma cocoloşi pe buze. Capacul sare uşor în geantă şi stickul se murdăreşte. Este versiunea ieftină pentru fiecare zi, dar mai bine adaogă încă 10 lei şi cumpără Nivea.

Avantaje:

●       preţ accesibil

●       se găseşte peste tot

Dezavantaje:

●       compoziţia nu este prea îmbucurătoare

●       puţin eficient

●       capac nesigur

Preţ: 28-30 de lei

Unde îl găseşti: farmacii şi supermarketurile din oraş

Baby Lips de la Maybelline New York

Captează atenţia, n-ai ce zice. Pe ambalaj se promite şi protecţie timp de 8 ore şi SPF 20, şi protecţie împotriva fisurilor. Însă după testare am constatat că este un simplu ruj igienic cu gust de fructe şi culoare de păpuşele. Nici compoziţia nu a fost mai îmbucurătoare – o sumedenie de ingrediente sintetice şi conservanţi, datorită cărora balsamul se păstrează 2 ani. Puţinele extracte şi uleiuri, care totuşi există, sunt în cantităţi infime. Nu este un balsam de iarnă, mai curând este un ruj uşor de vară.

Avantaje:

●       miroase gustos

Dezavantaje:

●       compoziţia

●       nu face faţă funcţiei de protecţie

Preţ: 64-77 de lei

Unde îl găseşti: farmaciile din oraş

Dzintars

Produsul cosmetic favorit al bunicuţelor noastre tocmai din anul 1849! Am găsit un balsam din seria „Antioxidant” cu ulei de arbore australian de ceai. E un balsam fin, nu prea lipicios, cu aromă fină şi fără gust. Are şi o instrucţiune detaliată în limba rusă. Te poate speria un paraben în componenţa lui, dar el nu face rău, crede-ne.

Avantaje:

●       multe uleiuri şi vitamine

●       protecţie SPF

●       textură uşoară

Dezavantaje:

●       se vinde doar în magazinele Dzintars

Preţ: 70 de lei (perioada reducerilor)

Unde îl găseşti: reţeaua de magazine Dzintars (Unic, Gemeni, Sun City, Atrium)

Clarins Moisture replenishing lip balm with essential rose wax

Balsam cu o denumire foarte promiţătoare. De fapt, totul este mult mai simplu – textura de ceară, fireşte, le redă buzelor un luciu şi aromă fină, dar nu şi o protecţie puternică. Nu va fi de mare folos pentru buzele cu probleme pe timp de iarnă. Se potriveşte perfect pentru utilizare de zi cu zi între sezoane (primăvară-toamnă). Dar aplicatorul din plastic nu este pe placul tuturor. Proprietăţi modeste pentru bani mari.

Avantaje:

●       tocmai 15 ml

●       hipoalergenic

●       textură uşoară

Dezavantaje:

●       preţ înalt

Preţ: 315 lei

Unde îl găseşti: reţeaua de magazine Vizaje Nica

Avene Cold Cream Lip Cream

Încă un produs la preţ înalt. Teoretic se poate alege între stick şi cremă, dar ambele au textură densă şi miros fin. Doar că balsamul din stick este uşor sidefat. Într-adevăr, asigură o protecţie perfectă a buzelor la ger, acoperindu-le cu o peliculă, dar nu lipicioasă. Are în compoziţie ceară de albini şi apă termală.

Avantaje:

●       protecţie sigură

●       compoziţie bună

Dezavantaje:

●       preţ înalt

Preţ: 195-200 de lei

Где найти: Аптеки города

 Balsamurile naturale promise de Botega Verde

Era cât pe ce să ne rătăcim în toată varietatea lor. Dar nu vom scoate în evidenţă unul anume – toate au o compoziţie perfectă, naturală, fără parabeni şi formaldehide, adevărat au şi un miros pronunţat. În gama lor vei putea găsi cu miros de mindale, trandafir, viorele, argania şi iris, unt de karite şi vanilie neagră. Pe orice gust! Ai grijă, pe arşiţă în maşină va curge. Toate sunt fără culoare. Nouă ne-au plăcut!

Avantaje:

●       ingrediente naturale

●       sortiment bogat de arome

●       preţ accesibil

●       econoame

Dezavantaje:

●       atenţie, persoanele alergice

Preţ: 83- 90 de lei

Unde le găseşti: reţeaua de magazine Bottega Verde (în centrele comerciale mari) sau pe site-ul cosmeticshop.md

Foloseşti alt balsam? Scrie-ne în comentariile la acest articol, iar noi îi vom studia componenţa!

(12400)

comments powered by HyperComments
Dina Mardari

cosmetolog la salonul "Natali", membră a uniunii cosmeticienilor din Rusia, Ucraina şi RM, campioană a RM la depilare, director al «Şcolii moderne de depilare», arbitru internaţional la campionatele de depilare

Alte articole la aceiaşi temă