Antonina Globa: "Am devenit erou pentru familia mea" - Om Activ

Antonina Globa: „Am devenit erou pentru familia mea”

607 / 14.09.2018
Antonina_prof
Totul a început atunci când întâmplător am făcut cunoştinţă cu Maşa Kinaş (unul din cei mai versaţi instructori de pilates din Moldova). Doar la antrenamentele ei am înţeles farmecul pilatesului.

Am învăţat să-mi ascult şi să-mi simt corpul. Până atunci nici nu bănuiam că el poate fi controlat atât de conştient.

Pilates va fi mereu cu mine. Nu-mi imaginez viaţa fără el, pentru că vreau să arăt bine şi să fiu energică mereu.

Pilates m-a inspirat să am grijă nu doar de aspectul exterior, dar şi de starea lăuntrică. Am înţeles că nu mă pot limita doar la antrenamente, este necesar de a îmbunătăţi alimentaţia.

Cei apropiaţi nu mi-au susţinut avântul de a mă ocupa de nutriţiologie – au crezut că este o pasiune de moment. Am reuşit să-i conving că sunt gata să-mi dedic viaţa nutriţiologiei. În continuare sunt meşter de manichiură şi reuşesc să combin lucrul cu noile interese.

Înainte eram împotriva suplimentelor nutritive. Eram convinsă că organismul poate primi toate elementele necesare din hrană. Dar studiile continue în sfera nutriţiologiei m-au făcut să înţeleg că suplimentele sunt necesare.

N-am încercat să le impun alimentaţia corectă celor ai casei. Acest tip de alimentaţie trebuie implementat treptat. Am decis să le dau un exemplu demn de urmat. Apropiaţii au văzut cum am început să mă alimentez, au observat că mă simţeam mai bine. Le-au plăcut schimbările mele şi au început să facă primii paşi în această direcţie.

Cred că şi copiii mei vor înţelege cât de important este să duci un mod de viaţă sănătos. Ei fac abia primii paşi în această direcţie, însă punem un fundament temeinic.

Vreau ca nu doar copiii mei să ştie bazele nutriţiologiei, dar şi cât mai mulţi oameni din jurul meu. Atunci ei vor avea mai multă grijă de sănătatea lor şi vor fi mai conştienţi când vine vorba de ea.

Niciodată nu merg cu o listă la cumpărături. Mereu am în coş multă verdeaţă, fructe şi legume, cereale folositoare şi peşte. Nu-mi plac supermarketurile – cumpăr proviziile la piaţă.

Pentru mine pilatesul şi nutriţiologia merg mână de mână formând un tandem perfect.

(607)

comments powered by HyperComments
Ekaterina Kuiat

jurnalist

Alte articole la aceiaşi temă