Bună dispoziţie pe toată ziua: 4 sfaturi şi 10 afirmaţii - Om Activ

Bună dispoziţie pe toată ziua: 4 sfaturi şi 10 afirmaţii

1565 / 20.05.2019
Sfaturile sunt pe cât de ieftine, pe atât de inutile în viaţa de zi cu zi. Le împărţim şi primim la tot pasul. De aceea, treptat se formează dorinţa de a ignora orice sfat. Pentru că foarte des acestea sunt inutile, în cel mai bun caz, iar uneori sunt chiar dăunătoare.

Rişti să ignori şi recomandările de mai jos, deoarece la prima vedere par a fi banale. Dar nu te grăbi să faci acest lucru. Citeşte-le, analizează-le şi încearcă să le aplici în practică cel puţin o săptămână, după care vei decide dacă sunt utile sau nu.

Psihologia pozitivă este eficientă: e suficient să ne schimbăm câtuşi de puţin gândirea într-o direcţie pozitivă şi viaţa începe să prindă culoare. Aşadar, să purcedem la recomandări concrete, care îţi vor face viaţa mai luminoasă.

Nu miza doar pe afirmaţii

Afirmaţiile sunt fraze scurte, care fiind pronunţate în repetate rânduri, ar trebui să pătrundă adânc în subconştient. Însă dacă vei acorda 10 minute pe zi afirmaţiilor, iar în restul timpului vei continua să fii supărat, iritat, invidios, vei avea monologuri lăuntrice negative, atunci nimic nu se va schimba, nici la nivel de gândire, nici în viaţă.

De aceea, începe să-ţi controlezi gândurile. Anume monologul interior, care îţi formează viziunile şi îţi stabileşte priorităţile.

Provoacă emoţii

Dacă vei ţine cont de toate instrucţiunile (inclusiv de cele publicate în articolele noastre), dar vei rămâne rece şi impasibil, atunci afirmaţiile şi gândurile pozitive nu vor schimba lucrurile.

Este important ca pe parcursul zilei să-ţi provoci emoţii vii, expresive şi plăcute! Să prinzi gustul vieţii, să-ţi cultivi din nou curiozitatea, să te arăţi uluit, să exclami la vederea lucrurilor obişnuite, să sari în sus de bucurie! La fel cum o fac copiii. Uneori ar fi bine să luăm exemplu de la ei.

Aşadar cât mai emotivă şi pasională va fi încărcătura gândurilor şi dorinţelor tale, cu atât mai bună dispoziţie vei avea pe parcursul zilei.

Fortifică-ţi sănătatea

Dacă doreşti să te simţi mai bine şi să uiţi de boli, atunci nu te gândi la ele, ci la sănătate. Fă ceva util, ceea ce întăreşte sănătatea, te face mai puternic şi mai rezistent. Un stil sănătos de viaţă, alimentaţie corectă, gânduri curate, atitudine binevoitoare faţă de oameni – e foarte simplu.

Îmbunătăţeşte-ţi starea materială

Nu te mai plânge pe lipsă de bani. Uită că ceva îţi lipseşte. Începe să te gândeşti la prosperitate. Exclude din cercul de comunicare persoanele, care se arată nemulţumite de situaţia lor şi fă cunoştinţă cu oameni, mulţumiţi de bunăstarea lor, molipseşte-te de la ei de gândire pozitivă, preia stilul lor de viaţă, analizează şi aplică ceea ce-ţi place.

Vezi în jur ceea ce vrei să vezi

Dacă te concentrezi pe corupţie, pe economia precară, pe deficienţele din politică, atunci le vei vedea pretutindeni. Încearcă să vezi peste tot lucrurile bune, luminoase, care insuflă speranţă, încredere, te motivează să trăieşti şi să ajungi în ziua de mâine.

Iată câteva exemple de afirmații pozitive simple pentru fiecare zi, are îţi vor schimba viața, dacă vei începe să crezi în ele.

  • 1Nu există probleme. Există doar posibilităţi.
  • 2Gândurile şi cuvintele tale îţi creează şi făuresc viaţa.
  • 3Eşti liber să-ţi construieşti viaţa, puterea e în mâinile tale.
  • 4Bucuriile tind să vină în viaţa ta, deschide uşa şi acceptă-le, fii deschis pentru lume.
  • 5Pune dragoste în tot ceea ce faci – în orice acţiune, cuvânt şi viziune.
  • 6Învaţă-te să fii recunoscător pentru tot ce-ţi aduce viaţa, exprimă-ţi mulţumirea mai des.
  • 7Dacă să schimbi ceva – schimbă. Dacă nu poţi schimba nimic, atunci nu lăsa asta să-ţi amărască viaţa.
  • 8Dacă-ţi doreşti ceva cu ardoare, vei găsi o posibilitate ca aceasta să devină realitate. Dorinţa nu apare fără posibilitate de realizare.
  • 9Ascultă-ţi sufletul, pleacă urechea la ceea ce-ţi şopteşte şi urmează-ţi vocea lăuntrică, orice ţi-ar zice ea!
  • 10Viaţa este ceea ce investeşti în ea.

Încetează să te văicăreşti, să-ţi plângi de milă, asumă-ţi răspunderea pentru tot ceea ce se întâmplă în viața ta și începe să gândeşti şi să trăieşti ca o personalitate matură.

(1565)

comments powered by HyperComments
Olesea Bogutskaea

psiholog practic din anul 2010, membru al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din RM, membru al Asociației Psihologilor Practicieni HYPNART

Alte articole la aceiaşi temă