Ce este Tantra sau cum fac sex yoghinii - Om Activ

Ce este Tantra sau cum fac sex yoghinii

919 / 16.10.2020
Tantra pentru omul contemporan se asociază cu sexul neobișnuit învăluit de o notă de mister. Dar, în primul rând, tantra nu este simplu sex. În al doilea rând, nu orice partidă de sex cu un yoghin este tantra. Astăzi vom încerca să explicăm în termeni cât se poate de simpli ce este tantra, pentru dezvoltare generală.

Tantra este o știință, care studiază eliberarea conștiinței cu ajutorul lărgirii și intensificării fluxului de energie lăuntrică. Sistemul tantric include numeroase metode de eliberare a conștiinței, iar practicile sexuale sunt doar o mică parte din ele.

Cărțile, articolele, materialele video și de alt gen despre sexul tantric, în care se spune ce exerciții trebuie să faci înainte, după, ce să bei, câte lumânări să aprinzi, ce muzică să asculți, toate acestea nu sunt Tantra, ci metode de a intensifica senzualitatea.

Nici exercițiile destinate pentru prelungirea actului sexual nu sunt Tantra. Asta cu toate că într-adevăr sexul tantric durează cel puțin trei ore. Însă nu se pune accentul pe orgasmul fiziologic, ci pe senzațiile mult mai subtile. Sexul spectaculos, care pentru mulți este scopul final, în Tantra este doar o condiție neînsemnată.

Energia sexuală este cea mai puternică energie a omului, pentru că este capabilă să dea un impuls unei vieți noi. Teoretic, dacă vei învăța să controlezi această energie, vei putea lărgi limitele conștiinței.

Din acest motiv în Tantra, spre deosebire de majoritatea practicilor, se aplică tehnici sexuale, însă ele nu sunt accesibile pentru toți adepții Tantra și nu din faza inițială.

Sexul ca practică apare la adepții Tantra cel puțin peste câțiva ani după începutul studierii acestei științe. Înainte de aceasta, ei practică asceze (exerciții de autodisciplină, autolimitare și alte restricții) și meditații, pentru a depăși egoismul și atașamentele. Sexul apare în momentul când își pierde valoarea, iar omul nu mai caută în el noi senzații, ci manifestarea supremă a iubirii necondiționate.

Extinderea conștiinței este un concept destul de abstract. Cu toate acestea vom încerca să aducem mai multe detalii concrete pentru a afla ce anume face Tantra și sexul tantric.

Ajută la depășirea anxietății

În timpul sexului tantric, sentimentul de încredere devine mai profund și spulberă automat cea mai mare parte a temerilor. Există temeri profunde, de care nu vei putea să te eliberezi cu una cu două, însă datorită unor practici, cel puțin vei putea schimba reacția la ele. În acest scop, adepții Tantra acționează într-un mod special asupra mușchilor planșeului pelvian și a sacrului, despre aceasta am scris aici.

Ajută la anihilarea dorințelor

Tantra atribuie majoritatea dorințelor în sex, dar și în viață, în ansamblu, la categoria celor de nivel „decăzut”, adică inutile, care constrâng conștiința. Practicile necesare ajută la identificarea dorințelor ascunse și astfel te eliberează de ele. Totodată, ele adaugă vibrații înalte (dragoste) în viața ta și asigură saturația cu ușurință (posibil, doar cu persoana iubită).

Te scutește de egoism

Pentru lărgirea conștiinței este nevoie de un partener, de aceea Tantra ne învață să simțim partenerul și să ne orientăm nu doar pe propriile senzații.

Eliberează de atașamente

A nu confunda cu indiferența. Este vorba despre transformarea atașamentului din zgârcenie (dorința de a poseda) în pasiune (dependență), dragoste (atașament) și, la cele din urmă, în iubire necondiționată.

Dragostea necondiționată este iubirea orientată simultan asupra a tot ceea ce ne înconjoară. Dar pentru majoritatea oamenilor, acesta este un sentiment necunoscut, pentru că le este dificil să mențină dragostea, care nu este orientată pe un anumit obiect și o proiectează asupra celor din jur.

Rezultatul final este să-ți aduci aminte cine ești, să conștientizezi care este calea și destinația ta pe pământ. Deși pentru a practica Tantra este nevoie de două persoane (două începuturi – masculin și feminin), Tantra nu înseamnă sex.

(919)

comments powered by HyperComments
Andrei Șușvaliuc

antrenor de yoga din anul 2004, fondator al Federației de Yoga „Shakti-chalana” din Moldova, membru de onoare al Asociaţiei de Yoga „Antara”.

Alte articole la aceiaşi temă