Ce vor femeile. 7 sfaturi care te vor ajuta să îmbunătăţeşti relaţia - Om Activ

Ce vor femeile. 7 sfaturi care te vor ajuta să îmbunătăţeşti relaţia

5766

Ce vor femeile. 7 sfaturi care te vor ajuta să îmbunătăţeşti relaţia

Olesea Bogutskaea

psiholog, membru al Asociaţiei Psihologilor şi Psihoterapeuţilor a RM, membru al Asociaţiei Psihologilor Practicieni GIPNART

Pentru a menţine echilibrul, venim cu un articol despre înţelegerea dintre reprezentanţii sexului opus, de astă dată el este destinat pentru bărbaţi. Articolul pentru femei îl găsiţi aici.

Lucrurile nu par atât de complicate, dacă se ţine cont de anumite trăsături specifice psihologiei feminine, care le caracterizează pe majoritatea femeilor. Chiar dacă persoana, cu care construieşti o relaţie, nu se înscrie în această majoritate, oricând poţi apela la serviciile unui psiholog care să te ajute să-ţi înţelegi mai bine jumătatea. Numai nu vă certaţi cu cei dragi!

Întreabă dacă ceva nu-ţi este clar

Femeile sunt emotive. Iată de ce uneori se întâmplă că acum 5 minute zâmbea şi era în duşi buni, iar acum te priveşte cu ochii plini de mânie în care citeşti dorinţa de a te face una cu pământul.

Cel mai probabil, asta denotă faptul că anumite cuvinte sau fapte ale tale (sau lipsa cuvintelor ori a faptelor), i-au umbrit gândurile şi au întristat-o. De la gândurile sumbre este un pas până la întrebarea „la ce bun el îmi trebuie?”.

Cea mai simplă cale este s-o întrebi direct pe iubită de ce s-a întristat. Încearcă să obţii un răspuns cu blândeţe, dă dovadă de tact şi delicateţe, fă aceasta fără pretenţii sau acuzaţii.

Ai putea să-ţi împărtăşeşti şi sentimentele tale, spune-i că dispoziţia ei te întristează şi că e dureros s-o vezi tristă (citeşte: iritată, supărată, furioasă). Cu siguranţă va dori să te salveze de tristeţea chinuitoare şi îşi va deschide sufletul. Acum fii gata s-o asculţi.

Ascult-o

Vom pune accentul pe capacitatea de a asculta. Fă aceasta nu doar în situaţiile critice, descrise mai sus. Întreab-o pe persoana dragă cum a fost ziua de azi, arată-te interesat de gândurile şi sentimentele ei. Ascultă cu atenţie răspunsurile şi încearcă să te implici în dialog. Discuţiile pentru femeie sunt un indicator al apropierii spirituale. Dacă obişnuiţi să vorbiţi unul cu altul, atunci relaţia merge bine. Dacă aţi încetat să mai discutaţi, atunci să ştii că relaţia e tensionată.

Discută despre conflicte

Orice conflicte trebuie puse în discuţie, până în cele mai mici detalii, ca să nu rămână nimic ascuns pentru altă dată.

Dar aici se ascunde o capcană. Este simplu să spui ce nu te aranjează. Dar mult mai complicat este să asculţi cu calm criticile din partea partenerului şi să decizi constructiv ce ai de făcut cu ele.

Dacă eşti gata să construieşti o relaţie sănătoasă, deschisă, bazată pe încredere reciprocă, atunci va trebui să te pregăteşti moral că nu va fi uşor. Ambii veţi fi nevoiţi să spulberaţi norii, ca să nu vă umbrească viaţa zi de zi. Aceasta este singura cale pentru cei, care nu vor să divorţeze peste un an sau şi mai rău, să convieţuiască urându-se unul pe altul.

Oferă-i încredere în ziua de mâine

Dacă doreşti ca femeia să te perceapă ca pe un partener de viaţă, atunci demonstrează-i că vei face faţă rolului de cap al familiei. Că eşti stabil emoţional şi eşti gata să-ţi asumi rezolvarea diferitor probleme.

Pe cât de simplu pare, pe atât e de complicat. Însă anume acest detaliu în psihologia femeilor adesea generează inconştient numeroase conflicte în relaţie. Femeia are nevoie de protecţie şi încredere. Oferă-i un umăr pe care se poate sprijini şi va deveni foarte drăguţă şi blândă.

Nu-i limita libertatea

Nu încerca s-o închizi în casă. În lumea contemporană există o sumedenie de posibilităţi pentru dezvoltarea femeii. Multe din ele nu se mai mulţumesc cu şorţul de gospodină, care spală scutece, coace plăcinte şi îşi aşteaptă soţul cu cina nici caldă nici rece.

Dacă vei încerca să-i interzici femeii unele lucruri sau să-i demonstrezi că nu-ţi place o anumită ocupaţie socială a ei, atunci ea va cădea pe gânduri. Cu timpul în mintea ei iscoditoare se vor furişa gânduri de genul „aş fi putut avea o altă viaţă, sunt demnă de asta!”. Nu semăna grăuntele îndoielii.

Păstrează ordinea

O farfurie şi fărâmituri lăsate pe masă, o cană murdară lângă computer, ciorapii ascunşi sub canapea, toate acestea în mintea unei femei se leagă una cu alta formând un lanţ de gânduri vicioase. „Eu mă strădui să fac ordine, să menţin o ambianţă călduroasă şi confortabilă în cuibul nostru, iar el vine şi face dezordine. El nu mă respectă şi nu apreciază efortul meu, aportul la ambianţa pe care o creez în casă şi la grija faţă de el!”. Gândurile de acest gen îi vor da târcoale.

Dacă doreşti să eviţi un prilej în plus pentru conflicte (crede-mă, în situaţii de criză îţi va aduce aminte totul), fă un efort şi încetează să faci dezordine în casă.

Nu uita de laude şi săruturi. Sărut-o şi laud-o

Totodată, fă-i cadouri fără motiv. Când te întorci acasă de la serviciu, spune-i că ţi-a fost dor, că te-ai grăbit să ajungi mai repede acasă la fetiţa dragă. Apropo, femeilor de toate vârstele le place să fie numite aşa. Atunci va asculta cu cea mai mare atenţie istoriile tale că nu ai primit piesele potrivite, pe care le-ai aşteptat două luni.

Mai e ceva. Dacă ai spus ceva greşit, sărut-o imediat. Sincer, din tot sufletul! Te-ai convins că nu este nimic complicat.

(5766)

comments powered by HyperComments
Olesea Bogutskaea

psiholog, membru al Asociaţiei Psihologilor şi Psihoterapeuţilor a RM, membru al Asociaţiei Psihologilor Practicieni GIPNART

Alte articole la aceiaşi temă