Cum să prevenim apariția prematură a ridurilor (5 direcții de lucru) - Om Activ

Cum să prevenim apariția prematură a ridurilor (5 direcții de lucru)

2176 / 02.12.2020
Recent v-am relatat despre 9 cauze ale îmbătrânirii precoce a pielii. Astăzi vom afla cum putem încetini acest proces.

Ridurile întineresc și tot mai des apar la tinerele sub 25 de ani. La unele femei apar în jurul vârstei de 30 de ani, dar nici în acest caz nu este prea plăcut. Nu aștepta să apară primele riduri și începe măsurile de profilaxie cât mai devreme – la 20 de ani e timpul să dai dovadă de mai multă responsabilitate în privința îngrijirii pielii, atunci mereu vei arăta mai tânără decât semenii tăi.

Adu-ți aminte cum se vindecă o rană la copii și la adulți: la copii în doar câteva zile nu rămâne nici urmă din ea, iar la adulți procesul decurge lent, plus că adesea rămân cicatrici. De aceasta sunt responsabile fibroblastele – celulele, care produc colagen (proteină din compoziția pielii, oaselor, tendoanelor și altor țesuturi). După 25-30 de ani acestea își reduc activitatea, la unele încetează complet, iată de ce pe an ce trece pielea reacționează tot mai anevoios la procedurile de întinerire. Vestea bună este că fibroblastele pot fi antrenate, cu cât mai devreme vei începe să faci acest lucru, cu atât mai puternice vor fi ele și respectiv, cu atât mai târziu vor apărea primele semne ale îmbătrânirii.

Îngrijire corectă

Îngrijirea corectă a pielii va amâna cu câțiva ani apariția primelor riduri. Trei piloni: exfoliere, hidratare și saturare.

Exfolierea este înlăturarea particulelor de piele moartă. Dacă nu o vei face, atunci serul și crema nu vor pătrunde în straturile profunde ale pielii, vor îmbiba celulele moarte ale pielii și se vor spăla.

Există două modalități de exfoliere: aplicarea produselor acide (un articol despre ele vei găsi aici) și peeling profesional (mai multe informații despre acestea vei citi aici).

Hidratarea este saturarea pielii cu umezeală, fără de care nu vor decurge procesele metabolice. Pielea uscată îmbătrâneşte rapid și se acoperă cu riduri mici. Reguli de bază – aplică pe noapte produse hidratante (creme și seruri), nu utiliza soluții de spălare care usucă tenul și produse cu alcooli simpli.

  • Pe tenul gras ridurile apar mai târziu, decât pe pielea uscată, deoarece grăsimile absorb bine umezeala.
  • 9 cauze ale pielii uscate

Nutriția presupune saturarea cu componente active. Pentru aceasta folosește cu regularitate produse nutritive – fiole concentrate, seruri și produse cosmetice cu peptide. Schimbă produsele: chiar dacă ți-a plăcut un ser, înlocuieşte-l după ce s-a terminat, pielea are nevoie de o varietate de nutrienți.

Adoptă un mod activ de viață și bea suficientă apă

Efortul fizic îmbogățește organismul cu oxigen, fortifică pereții vaselor sanguine, accelerează metabolismul etc., asta știi deja. Toate aceste procese se reflectă pe față, care primește mai mulți nutrienți și oxigen, pielea obține o nuanță sănătoasă și devine mai elastică. Totodată, transpirația curăță pielea de celulele moarte, de grăsimi și murdărie, precum și o hidratează.

Dar fără suficientă apă, pielea se deshidratează, iată de ce este necesar de a calcula individual norma de apă și străduiește-te să o respecți.

Masajul feţei

Varianta ideală este de a face un curs de masaj miofascial la cosmetolog. Dacă nu poți vizita un cosmetician, atunci se recomandă automasajul cu pietre gua sha sau doar cu mâinile. Sarcina este de a pune în circulație limfa. Pentru aceasta masează partea centrală a feței spre urechi și în jos pe părțile laterale ale gâtului. Automasajul se poate face zilnic, iar cursul de masaj profesional – o dată la jumătate de an.

Masajul reduce edemul de dimineață, îmbunătățește circulația sângelui și fluxul limfatic. Ca urmare se îmbunătățește nuanța tenului, tonusul pielii și contul feței (se pronunță pomeți și se reduce a doua bărbie) nu numai datorită efectului mecanic, ci și prin activarea metabolismului.

Cosmetologie cu aparataj

În ultimii ani, s-au înregistrat progrese vertiginoase în cosmetologia cu aparataj și în prezent putem menține pielea tânără fără injecții.

Cele mai eficiente proceduri: SMAS lifting, șlefuire abrazivă și non-abrazivă, întinerire cu laser, RF lifting, carboxiterapie (Geneo+), Jet Peel, microcurenți, LPG-masaj al feței și miostimulare.

În funcție de tipul de îmbătrânire, specialistul alege tehnologia, care ți se potriveşte cel mai bine. Aceste metodologii pot servi atât pentru profilaxie, cât și pot ameliora starea în timpul apariției primelor riduri.

Screening-ul regulat al sănătății

Starea pielii depinde nemijlocit de sănătate, de aceea se recomandă de a face un screening cu regularitate. În cazul problemelor de piele, este deosebit de important de a consulta un endocrinolog, ginecolog și nutriționist, dar, de fapt, orice boli cronice epuizează organismul.

Pentru organism nu are importanță cum arăți. El are grijă să fii sănătos. Nu ai băut suficientă apă sau oligoelemente? În primul rând, organismul va direcționa ceea ce a primit la organele interne, dar nu la piele.

Începe cât mai devreme să ai grijă de tine. Nu doar de piele.

(2176)

comments powered by HyperComments
Dina Mardari

cosmetolog din anul 2009, fondatorul salonului BisMoldova, instructor de epilare cu laser

Alte articole la aceiaşi temă