Cum să scapi de pungile/vânătăile sub ochi şi să priveşti lumea cu alţi ochi? - Om Activ

Cum să scapi de pungile/vânătăile sub ochi şi să priveşti lumea cu alţi ochi?

23943 / 15.12.2017
Mulți confundă termenii „vânătăi sub ochi” și „pungi sub ochi”, iar unii, în genere, nu văd nicio diferenţă. Dar aceste probleme estetice se manifestă foarte diferit. În plus, există alte două asemănătoare. Vă invit să clarificăm care sunt ele.

Vânătăi sub ochi

Cum arată: cearcăne sub ochi sau întunecarea întregii zone din jurul ochilor.

Culoarea: albastru-închis cu reflexe violete sau roz.

Cauzele apariției:
Pielea din jurul ochilor este foarte fină, țesutului adipos subcutanat în ea lipsește, fibrele de colagen în această zonă sunt amplasate reticular. Imediat sub piele sunt amplasate vase sangvine şi capilare – acestea sunt atât de fragile încât pot fi deteriorate şi de fluxul de sânge. În cazul traumatismelor capilarelor, sângele migrează în afara lor, ceea ce dă efectul de vânătăi sub ochi. Cu cât pielea e mai subțire, cu atât mai puternic se profilează hemoragia.

Ochii mereu obosiţi (lucrul la computer) şi oboseala cronică duc la o stagnare a sângelui în capilarele fine şi la accentuarea vânătăilor.

Soluţia:

 • 1Odihneşte-te. Dormi bine şi efectuează exerciţii pentru ochi pentru a reduce stagnarea sângelui în capilare.
 • 2Luptă cu viciile. Fumatul și alcoolul provoacă intoxicarea cronică a organismului și distrug toate țesuturile.
 • 3Apelează la un cosmetician în cazul factorilor ereditari şi a schimbărilor legate de vârstă. Cu vârsta, pielea din jurul ochilor se subţiază şi mai mult – nu vei reuşi s-o restabileşti în condiţii casnice. Este la fel de dificil de a lupta de unul singur cu ereditatea, de aceea, adresează-te specialiștilor. Au un efect puternic, indiferent de vârstă și de alți factori, procedurile injecţionale.
 • 4Utilizează preparate cosmetice inovaţionale. Alege produse în componența cărora intră substanțe, care îmbunătățesc microcirculația sângelui și a limfei – extract de alge marine brune, de urzică, de castan, lipitori, vitaminele K, C, A.
 • Un model american ne-a împărtășit secretul luptei cu cearcănele – cremă de hemoroizi (fără efect anestezic), înainte de culcare. Este logic, pentru că el contribuie activ la consolidarea peretelui venos. Testat pe sine.
 • 5Înarmează-te cu răbdare. La multe tinere apar cearcăne înainte de menstruaţie. În acest caz, ele vor pleca de la sine.

Pigmentare în jurul ochilor

Cum arată: cearcăne sub ochi sau întunecarea întregii zone din jurul ochilor.

Culoare: predomină nuanţe maro în jurul ochilor.

Cauzele apariției
În 90% din cazuri excesul de melanină în piele este un factor ereditar. Pigmentarea se poate intensifica din cauza bolilor hepatice, a paraziților, utilizării produselor cosmetice necorespunzătoare şi a fumatului. Este destul de dificil de a afla cauza principală a apariției pigmentării în jurul ochilor, de aceea, acţionează în complex.

Soluţia:

 • 1Curăţă organismul de paraziți și toxine. Utilizează preparate complexe antiparazitare şi programe de detoxifiere, dar mai întâi consultă un medic. La fel exclude eventuale tulburări hepatice şi echilibrează regimul de alimentaţie.
 • 2Renunţă la vicii. În caz contrar, efortul va fi zadar. Nicotina „fură” de la piele vitamina C, care este cel mai mare dușman al pigmentării.
 • 3Fă o revizie în trusa cosmetică. În unele cazuri, cauza pigmentării în jurul ochilor pot fi produsele cosmetice cu efect de întinerire sau abuzul preparatelor de albire. Cosmeticianul te va ajuta să alegi preparatele necesare, de asemenea, informează-te despre mezoterapie.

Umflături în jurul ochilor

Cum arată: este apariţia de cheaguri de grăsime în țesutul subcutanat fără schimbarea culorii pielii.

Cauzele apariției:
Edemele pot fi cauzate de boli cronice şi de alţi factori. De exemplu, bolile renale, tulburările hormonale şi alergiile provoacă edeme la ochi, care dispare foarte greu. Dar lacrimile înainte de culcare, consumul de alimente sărate şi picante, alcoolul, lipsa obiceiului de a demachia faţa, utilizarea greșită a cremei pentru ochi pot cauza un edem puternic al ochilor dimineaţa, dar acesta este de scurtă durată şi este înlăturat cu uşurinţă.

Soluţia:

 • 1Consultă medicul. Dacă umflăturile sunt cauzate de boli cronice, atunci pentru reducerea lor va trebui să respecţi prescripţiile medicului.
 • 2Bea mai multă apă. În cazul abuzului de hrană sărată sau de alcool pur şi simplu creşte consumul de apă pură şi exclude alimentele bogate în lichid, în special, înainte de somn.
 • 3Foloseşte gheaţa. Dimineaţa şterge-ţi faţa şi zona din jurul ochilor cu un cub de gheaţă, iar pe ochi pune pacheţele reci de ceai pentru 10-15 minute.
 • 4Fă-ţi un automasaj al feţei şi ochilor. Astfel vei îndepărta lichidul din aceste zone şi vei tonifia ţesuturile.

Hernie de grăsimi

Cum arată: este apariţia de cheaguri de grăsime în țesutul subcutanat fără schimbarea culorii pielii.

Cauzele apariției:
Acumularea de țesut adipos, specific anatomic, predispoziție genetică, oboseala frecventă a ochilor, vicii, stres constant, vârsta peste 35 de ani (cel mai frecvent), reducerea elasticității și tonusului pielii. Astfel de hernii nu provoacă disconfort sau durere şi constituie exclusiv o problemă estetică. Un specialist te va ajuta să deosebeşti hernia de cearcăne.

Soluţia:

 • 1Consultă un cosmetician. În cazul herniei nepronunţate te vor ajuta procedurile cosmetice: injecţii, masaj, RF-lifting, drenaj limfatic, miostimulare.
 • 2Sau chirurgul plastician. Dacă problema s-a agravat, atunci apelează la chirurgul plastician. El va face o procedură radicală, dar destul de eficientă și răspândită – blefaroplastica.

P.S. Preveniţi apariţia lor.

Cel mai bun remediu pentru majoritatea problemelor cosmetice este prevenirea lor. Respectarea regimului de somn și de odihnă, renunţarea la vicii, un mod activ de viață, îngrijirea constantă a corpului și vizitele regulate la cosmetician vor ajuta la prevenirea multor afecţiuni ale pielii, părului şi unghiilor.

(23943)

comments powered by HyperComments
Dina Mardari

cosmetolog din anul 2009, fondatorul salonului BisMoldova, instructor de epilare cu laser

Alte articole la aceiaşi temă