Închide ochişorii: 5 locuri în Chişinău, unde poţi cumpăra perne ortopedice - Om Activ

Închide ochişorii: 5 locuri în Chişinău, unde poţi cumpăra perne ortopedice

13782 / 29.01.2016
Din păcate, în loc să prevenim apariţia problemelor legate de coloana vertebrală, începem să avem grijă de sănătate, abia atunci când apar durerile.

Din copilărie ne-am obişnuit să dormim pe perne cu puf, lână, diverse umpluturi artificiale cum ar fi poliesterul şi siliconul. Înainte de culcare, batem perna ca să fie mai moale, iar peste ani descoperim că suferim de scolioză.

Astăzi vom discuta despre pernele ortopedice, care menţin coloana vertebrală într-o poziţie anatomică corectă în timpul somnului.

Маша Выхорь

Maşa Vîhori, singurul antrenor diplomat de Pilates, expertul rubricii No Stress: „În calitate de instructor de Pilates, recomand, în primul rând, de a atrage atenţia la fermitatea pernei. Ea trebuie să-şi ţină bine forma. În al doilea rând, perna trebuie să aibă dimensiunile potrivite. Este uşor de verificat acest lucru: când eşti culcat pe pernă, capul trebuie să fie paralel cu podeaua. Umplutura este alegerea ta. Unii preferă materialele naturale, iar alţii tehnologiile moderne”.

divider_pillow

În căutarea pernelor ortopedice, am cutreierat cele mai mari centre comerciale. Despre caracteristicile şi specificul fiecărei în parte vă vom povesti în decursul experimentului.

CC Jumbo, etajul III, „ViscoLove”

Preţ

De la 440 până la 920 de lei +3 ani de garanţie

Călătoria în căutarea pernelor a început cu centrul comercial Jumbo, unde ne aştepta un paradis ortopedic de la producătorul belarus Vegas. Aici veţi găsi cel mai bogat sortiment de accesorii ortopedice pentru somn din toate cele, pe care ulterior le-am găsit la Chişinău. Este vorba nu doar despre perne, dar şi despre saltele.

În calitate de umplutură Vegas foloseşte elemente conturate perforate din material viscoelastic „MemoryFoam”, produs în Italia. Gama de forme şi dimensiuni este impresionantă: începând de la modele clasice cu un singur rulou şi încheind cu perne de forme neobişnuite pentru cei, cărora le place să ţină plapoma între picioare. Am găsit şi un model interesant „butterfly” – pentru cei, care preferă să cuprindă perna în timpul somnului.

Un avantaj evident al acestui magazin este personalul bine instruit, care ne-a făcut o adevărată incursiune în lumea pernelor. Consultantul ne-a răspuns la toate întrebările şi ne-a menţionat că materialul „MemoryFoam” a fost elaborat de NASA, special pentru a evita presiunea asupra coloanei vertebrale a cosmonautului în timpul decolării şi aterizării.

Precum se cuvine, pernele sunt hipoalergice şi antibacteriene. Ele sunt îmbibate cu un gel termosensibil special, pentru ca forma pe care o va lua perna să depindă nu doar de greutatea corpului, dar şi de temperatura lui. Pe o asemenea pernă, pielea continuă să respire – vara corpul nu transpiră, iar iarna nu îngheaţă. Consultantul ne-a dat asigurări că pe asemenea perne vor avea un somn dulce chiar şi domnişoarele, care şi-au pus bigudiurile pe noapte sau au uitat să-şi scoată cerceii voluminoşi.

Compania belarusă Vegas are mai multe filiale la Chişinău, adresele lor le veţi găsi aici.

 

pravilinaia-podushka

Cum să alegem înălţimea pernei: când stai culcat pe spate, centrul urechii, centrul articulaţiei umărului şi centrul articulaţiei şoldului trebuie să se afle pe aceeaşi linie. Totodată, linia trebuie să fie paralelă cu suprafaţa pe care eşti culcat. Simplu vorbind, faţa trebuie să fie paralelă cu podeaua.

Cum să alegi lungimea pernei: Este important ca pe pernă să încapă liber atât capul, cât şi gâtul. După creştet trebuie să rămână loc liber.

CC Atrium, etajul II, „Interior”

Preţ

575 de lei

pic2

Am găsit o pernă ortopedică la etajul II al centrului comercial Atrium printre lenjeria de pat, plapomele şi pernele din puf. Forma clasică – rulou pe o parte şi plată pe verso. În calitate de umplutură este folosită aceeaşi spumă memory.

 

CC MallDova, etajul III, „TopShop”

Preţ

de la 550 până la 1000 de lei.

Top-Shop-main

Al doilea după diversitatea pernelor ortopedice este magazinul TopShop. Magazinul pe canapea le propune cumpărătorilor produsele companiei Dormeo.

În calitate de umplutură în pernele din seria „Dormeo Eucalyptus” şi „Dormeo Memosan Molded Cool” la fel este folosită spuma cu efect de memorie, care se adaptează uşor la forma corpului şi îi permite coloanei vertebrale toată noaptea să se afle într-o poziţie anatomică corectă.

Pernele se deosebesc uşor după învelişul lor. Astfel, partea superioară a pernei din prima serie este fabricată din lemn de eucalipt şi bumbac, fapt care asigură condiţii proaspete şi uscate de somn şi o permeabilitate bună a aerului. Înmulţirea bacteriilor este minimalizată printr-o metodă naturală.

Perna răcoritoare „Memosan Molded Cool”, din seria a doua, este bilaterală. Pe de o parte are spumă memory, iar pe verso – gel, care pe parcursul întregii nopţi menţine o temperatură constantă mai scăzută decât temperatura corpului.

Dezavantajul constă în faptul că nu toate produsele prezentate pe site pot fi găsite în magazinul TopShop.  Însă pentru o plată suplimentară, perna poate fi comandată acasă – ea va fi livrată în decurs de 1-10 zile, în funcţie de tipul de livrare.

În Chişinău există 6 filiale ale TopShop. Lista completă o găsiţi aici.

 

Este valabil cardul de reducere al magazinului.

CC PLAZA

Preţ

234 de lei pentru cea mică şi 422 de lei pentru cea mare

pic3

Încă o pernă ortopedică „Sweeten Noble” întâmplător am găsit-o pe unul din rafturile de jos în secţia tehnică a centrului comercial PLAZA.

Formă clasică, fără rulou, de două dimensiuni: 40×25 şi 40×60. Informaţiile despre materialele din care este fabricată am fost nevoiţi să le căutăm pe Internet. Am constatat că în calitate de umplutură compania ucraineană foloseşte spumă de poliuretan cu efect de memorie, iar pentru faţa de pernă sunt folosite două tipuri de stofă: tricot şi velur, iar modelul este conceput pentru persoanele, care dorm pe burtă.

 

METRO

Preţ

299 de lei pentru cea mică şi 395 de lei pentru cea mare

Primul lucru pe care-l veţi vedea intrând în METRO vor fi anume pernele, printre care am găsit şi câteva ortopedice.

Pernele firmei „Tarrington House” au umplutură din spumă cu efect de memorie. Le veţi găsi în două dimensiuni: 47×30 cm şi 60×40 cm.

Copyright GVMachines Inc. www.gvmachines.com

 

Am găsit la METRO încă o pernă, care se deosebea radical la palpare de cele anterioare, însă care purta denumirea „ORTOPEDICO”. Pe etichetă scria că este umplută cu poliester din silicon. Însă în afară de denumire, perna nu are nimic în comun cu categoria ortopedic, dar costă 262 de lei. Pernele pot avea proprietăţi ortopedice bune, dar cu toate acestea nu pot fi atribuite la categoria pernelor ortopedice.

În opinia mea, concluzia este următoarea: Dacă urmăriţi scopul de a cumpăra o pernă ortopedică perfectă, atunci mergeţi fără ezitare la „ViscoLove”, unde veţi găsi şi o gamă bogată, şi calitatea corespunzătoare, şi preţuri accesibile şi deservire la un nivel înalt. Dacă vă este lene să ieşiţi din casă, atunci faceţi comanda de pe site-ul TopShop. Important e să ţineţi minte că o pernă ortopedică este mai bună decât cea de puf, de aceea, luaţi-o cu îndrăzneală cu prima ocazie.

(13782)

comments powered by HyperComments
Daşa Cegarovscaia

jurnalist, fotograf, experimentator

Alte articole la aceiaşi temă