Yoga în viaţa de zi cu zi - Om Activ

Yoga în viaţa de zi cu zi

828 / 03.11.2015

Se ştie că, în linii generale, Yoga aduce o stare generală de bine şi armonizează echilibrul interior al celor care o practică iar corpul acestora devine în timp mai flexibil şi mai elastic. Cu toate acestea, întotdeauna se vor găsi amici sau cunoscuţi care vor fi sceptici şi care se vor întreaba “cu ce poate Yoga să ajute pe cineva?” şi vor afirma într-un final că “Yoga nu are nici un efect asupra celor care o practică”.

Păi bine, să vedeţi că venim noi mai jos cu cele mai credibile argumente din toate cele câte există-n lumea asta. Ne-am propus să demonstrăm beneficiile Yoga până şi celor mai sceptice fiinţe de pe mapamond. Ia fiţi atenţi mai jos!

Postura vacii

yoga_everyday (1)

Această asană este una specială pentru cei cărora le revine marea “responsabilitate” de a-şi spăla singuri spinarea şi apoi o dau şi cu lapte de corp după aia, tot singuri.

Dacă vă reuşeşte cu brio să faceţi acelaşi lucru ca în exemplul de mai jos şi o faceţi până la capăt, atunci, felicitări! Asta înseamnă că baia vă aparţine în întregime, prin urmare nu mai aveţi nevoie să împărtăşiţi momentele personale şi intime de relaxare cu altcineva.

Postura cepei

yoga_everyday (2)

Această asană este pentru cei care-şi fac singuri pedichiura. Avem îndoieli în privinţa faptului că oricine ar putea să o facă dar cu siguranţă e o poziţie foarte productivă pentru cei cărora le reuşeşte.

Postura luptătorului

yoga_everyday (3)

Această postură are un titlu care vorbeşte de la sine. Este una ideală pentru cei care merg în orele de vârf în transportul public iar la una dintre staţii intră… ipotetic, Ecaterina, o prietenă de familie. Misiunea este evidentă: trebuie să vă faceţi cât mai mult spaţiu personal în autobuz aşa încât să-i găsiţi loc prietenei că, cine ştie, poate s-o mai fi întâmplat ceva interesant în cercul vostru familial şi trebuie să vă asiguraţi că ştiţi totul.

Postura scorpionului

yoga_everyday (4)

O poziţie foarte comodă în cazul în care intenţionaţi să vă spălaţi părul iar mâinile sunt ocupate. De ce mâinile ar fi ocupate? Păi bine, pentru că… staţi pe ele.

Postura porumbelului

yoga_everyday (5)

Asana asta a fost inventată special pentru gospodinele care îşi doresc să spele podeaua fără spălătoarea de podele. Cu ajutorul piciorului întins se poate de ajuns până şi în cele mai inaccesibile locuri ale casei. Procesul, desigur, va fi productiv doar dacă se stă cu spatele la ţintă.

Postura mesei

yoga_everyday (6)

În această poziţie puteţi să vă uimiţi lejer invitaţii şi fiţi siguri că o să vă reuşească 100 %. Luaţi tava cu aperitive (sănătoase!) pe burtă, stând în poziţia prezentată mai jos şi mişcaţi-vă astfel de la un invitat spre celălalt ca să oferiţi tuturor ocazia de a servi din gustări. Cu siguranţă, fiecare oaspete va aprecia ”efortul”.

Postura triunghiului alungit

yoga_everyday (7)

Această asană vă va permite să vă bălăciţi în piscină sau în mare fără să udaţi, ipotetic, julitura care v-aţi făcut-o săptămâna trecută.

Postura somnului yoghin

yoga_everyday (8)

Zborul în compartimentul de bagaje dintr-un avion vă va permite dvs şi partenerului vostru să călătoriţi de două ori mai ieftin. În sfârşit veţi vedea şi Parisul!

Postura cobrei

yoga_everyday (9)

Dacă peste picioarele dvs şi-a găsit culcuş motanul, aşa cum e în imaginea de mai jos, staţi fără nici o grijă pentru că oricum puteţi să vă mişcaţi prin casă oriunde aveţi nevoie. El nu se va trezi. Important e să vă târâţi cu ajutorul mâinilor destul de atent aşa încât acesta să nu cumva să fie deranjat de mişcări bruşte şi să se trezească din această cauză.

Postura lotus, cu mâinile despărţite

yoga_everyday (10)

Yoga poate să aducă cu sine nu doar o stare de spirit bună şi empatie dar şi dorinţa acută de a-i ajuta pe semeni. Dacă vecinii vă roagă să reţineţi liftul, ştiţi ce aveţi de făcut! Dacă nu, fiţi atenţi la exemplul de mai jos!

21

E mai mult ca sigur că yoga vă poate ajuta în orice circumstanţe ale vieţii dar mai ales, vă poate ajuta în situaţiile neaşteptate. Pe alocuri, s-ar putea ca yoga să fie o ocupaţie mai utilă chiar şi decât lecţiile de matematică.

Spor la yoga să aveţi!

(828)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă