Sinteză: 10 patch-uri pentru ochi, pe care le-am găsit în Chişinău - Om Activ

Sinteză: 10 patch-uri pentru ochi, pe care le-am găsit în Chişinău

16054 / 27.09.2018
Unii consideră patch-urile un miracol al industriei coreene a frumuseţi, care înlătură cearcănele, edemul şi ridurile de sub ochi. Alţii cred că e un truc de marketing şi o risipă de bani. Sunt de acord, nimic nu se schimbă peste noapte. Într-adevăr, urmele slab pronunţate ale oboselii, ridurile fine şi pielea fără luciu se vor diminua semnificativ în cazul utilizării regulate a patch-urilor. Însă nici chirurgului nu-i stă în puteri să înlăture consecinţele lipsei cronice de somn, a petrecerilor tumultoase, a machiajului lăsat pe noapte şi a orelor de muncă în faţa monitorului. Aşadar, cel mai frecvent sunt nemulţumiţi de patch-uri cei care au aşteptări exagerate de la ele.

Cum se utilizează patch-ul pentru a obţine rezultat:

 • 1Curăţă pielea.
  Astfel componentele active vor pătrunde fără impedimente în straturile profunde ale pielii, iar benzile se vor fixa mai bine.
 • Pentru intensificarea efectului fă un masaj uşor înainte de aplicare.
 • 2Aplică patch-ul sub pleoapa inferioară la distanţa de 2 mm de la gene şi culcă-te.
  Ţine benzile pe piele de la 15 la 30 de minute. Unele sunt fixate bine şi în timpul mersului, însă majoritatea alunecă.
 • 3Foloseşte patch-urile de 1-2 ori pe săptămână.
  Ele au efect cumulativ. S-ar putea să nu te încânte efectul după o singură aplicare, rezultatul se va vedea numai după folosirea regulată a lor. Pentru ca rezultatul să fie evident îţi recomand să faci fotografii până la şi după.
 • 4Nu ignora şi alte preparate.
  Patch-ul nu anulează serul, crema, masajul, frecarea cu gheață și alte metode de luptă cu simptomele de oboseală sub ochi – toate acestea intensifică acțiunea reciprocă.
 • 5Nu spăla resturile de gel.
  Impregnează restul de gel în piele cu mişcări uşoare, după care aplică machiajul.

Am cumpărat o serie de patch-uri şi le-am testat pe fiecare.

#1 Biotaniqe

Cel mai viu colorate patch-uri – verde aprins. Are în compoziţie extracte de plante: aloe vera, rozmarin şi muşcată. Discurile sunt destul de groase şi se ţin bine. Gelul din ambalaj este suficient pentru a fi aplicat pe faţă, gât şi mâini.

timp de expunere: 20 de minute
tip: hidrogel
unităţi în ambalaj: o pereche
unde se găseşte: reţeaua de supermarketuri „Nr. 1”
preţ: 30,3 lei

#2 Victoria Beauty Hyaluron

Patch-uri dense, dar transparente de la producător bulgar. Sunt comode, deoarece nu-i sperie pe ai casei. Fără parabeni şi coloranţi. De asemenea, producătorul propune patch-urile Milk&Honey şi Active Gold – diferenţa nu e mare.

timp de expunere: 20-30 de minute
tip: hidrogel
unităţi în ambalaj: o pereche
unde se găseşte: reţeaua de magazine „Rose of Bulgaria” (Unic, Atrium, Elat, Soiuz, SunCity)
preţ: 35 de lei

#3 Laction Paris

Patch-uri cu hidrogel de la brandul francez Laction, dar sunt fabricate în Coreea. Patch-uri cu vitamina A, E şi extract de ghimbir. Nu sunt umplute cu gel – au partea exterioară absolut uscată, iar stratul de hidrogel este aplicat doar pe partea interioară. Este un produs destul de lipicios şi se fixează bine de piele.

timp de expunere: 25 de minute
tip: hidrogel pe bază de ţesătură
unităţi în ambalaj: trei perechi
unde se găseşte: reţeaua de magazine Vizaje-Nica
preţ: 80 de lei

#4 MISSHA Brightening Eye Patch

Patch-uri ale renumitului brand coreean Missha, care nu testează produsele pe animale. Principiul este acelaşi ca şi la produsul francez, descris mai sus – sunt uscate cu strat interior de hidrogel. Dar acestea sunt de 2 ori mai mari – acoperă practic jumătate de faţă. Culoare – roz pal şi aromă corespunzătoare. Patch-ul se lipeşte bine şi nu alunecă.

timp de expunere: 20-30 de minute
tip: hidrogel pe bază de ţesătură
unităţi în ambalaj: o pereche
unde se găseşte: magazinul online bbcream.md, magazinele BBCream din centrele comerciale Soiuz şi Atrium
preţ: 29 de lei

#5 Black Pearl&Gold hydrogel eye patch

Patch-uri de hidrogel de la brandul coreean PetitFee. Sortimentul este bogat – cu colagen şi Q10, cu extract de melc şi multe altele. Patch-urile sunt aranjate în cutiuţă şi acoperite cu gel transparent. Culoarea benzilor variază de la auriu la negru. Gelul este suficient, fiind mai puţin vâscos, de aceea benzile alunecă pe obraz, dacă stai în picioare. Aplică-te şi culcă-te.

timp de expunere: 20-30 de minute
tip: hidrogel pe bază gelatinoasă
unităţi în ambalaj: 30 de perechi

unde le găseşti şi la ce preţ:

reţeaua de magazine Moon Glow 265 de lei
magazin online SunShine 255 de lei
reţeaua de magazine BBCream.md 260-275 de lei
magazin online Korean Cosmetic Chisinau 230-265 de lei

#6 BeauuGreen

Încă un brand coreean, cunoscut prin patch-urile sub ochi. Acestea sunt patch-uri acoperite complet cu hidrogel – negre cu castravete de mare şi aurii cu colagen. Benzile sunt aranjate în cutiuţă şi acoperite cu gel transparent. Setul include şi o linguriţă pentru aplicare mai simplă şi pentru a limita contactul cu microbii (or nu înmoi degetele în gel, nu-i aşa?).

timp de expunere: 20-30 de minute
tip: hidrogel pe bază gelatinoasă
unităţi în ambalaj: 30 de perechi

unde le găseşti şi la ce preţ:

reţeaua de magazine Moon Glow 265 de lei
magazin online SunShine 255 de lei

#7 BeautyDrugs

Patch-urile de hidrogel ale brandului se găsesc la magazinul online cu acelaşi nume BeautyDrugs Moldova. Cele mai scumpe patch-uri. Dar acum cel mai important. Patch-urile nr. 5, 6 şi 7 (acestea) au parametri absolut identici: culoare şi textură, grosime şi dimensiuni, principiu de acţiune, miros şi textura gelului, forma ambalajului. Presupun că au fost produse la aceeaşi fabrică, doar brandul se deosebeşte, de aceea nu cred că are sens să plăteşti mai scump.

timp de expunere: 20-30 de minute
tip: hidrogel pe bază gelatinoasă
unităţi în ambalaj: 30 de perechi
unde se găseşte: BeautyDrugsMoldova
preţ: 495 de lei

#8 Gold Prestige

Încă un brand coreean – Ottie. Benzile sunt din hidrogel pe bază gelatinoasă – însă acestea nu mai plutesc în gel, ci sunt lipite pe o bază. Este un produs practic fără miros. Este un patch destul de mare şi bombat, aurii, care se lipesc bine sub ochi. Ar putea provoca usturime uşoară şi senzaţia de căldură, dar asta nu trebuie să te sperie.

timp de expunere: 20-30 de minute
tip: hidrogel pe bază gelatinoasă
unităţi în ambalaj: o pereche
unde se găseşte: Moon Glow
preţ: 45 de lei

#9 Panda Eye Essence Mask

Da, iarăşi Coreea. Brandul Wish Formula. Cele mai neobişnuite patch-uri pe care le-am găsit. Sunt fabricate complet din material neţesut, îmbibat cu gel activ de culoare galbenă cu miros puternic de citrice şi acizi. Concentraţie înaltă de vitamina C şi E, nu conţine parabeni şi coloranţi. La câteva minute după aplicare, pişcă bine pielea, de aceea nu le lipi prea aproape de marginea pleoapei inferioare. Benzile sunt mari, acoperă zona de sub ochi de la tâmplă şi partea superioară a pomeţilor. După utilizare, toată zona se va lumina vizibil, iar ridurile mici se vor netezi.

timp de expunere: timpul exact nu este indicat pe ambalaj
tip: benzi din ţesătură, îmbibate cu gel
unităţi în ambalaj: o pereche
unde se găseşte: Moon Glow
preţ: 35 de lei

#10 KLAPP

Singurele patch-uri pe care le-am găsit la producătorii de cosmetice profesionale.
Sunt patch-uri de hidrogel pe bază neţesută. Fiecare pereche este ambalată ermetic, nu înoată în gel şi e lipită pe o bază cu partea lipicioasă. Benzile sunt deschise la culoare, cu miros neutru şi suficient de mari. Patch-ul se ţine bine sub ochi, nu alunecă spre bărbie – cu ele vei putea merge nestingherit prin casă sau chiar să faci curat (testat).

timp de expunere: 20-30 de minute
tip: patch-uri de hidrogel pe bază neţesută
unităţi în ambalaj: 5 perechi
unde se găseşte: la cosmetolog sau la reprezentantul oficial al KLAPP
preţ: 270 de lei

Pe care să le alegi? Încearcă-le. Niciodată nu vom recomanda un brand anume, pentru că fiecare din noi are specificul său. Cuiva îi plac cele care se fixează bine pe piele, iar altora aceasta le creează incomodităţi. Unii au nevoie de efect de înălbire, iar alţii doar puţin să-şi împrospăteze privirea. Însă oricare ar fi alegerea, ţine minte că nu poţi aştepta multe de la o bucăţică de stofă îmbibată cu gel – ai grijă de tenul tău şi îmbunătăţeşte treptat modul de viaţă.

(16054)

comments powered by HyperComments
Dina Mardari

cosmetolog din anul 2009, fondatorul salonului BisMoldova, instructor de epilare cu laser

Alte articole la aceiaşi temă