Tehnici pentru împlinirea visurilor - Om Activ

Tehnici pentru împlinirea visurilor

1498 / 12.01.2021
Cu toții suntem copii în suflet. Majoritatea credem în minuni și în faptul că visurile pot să devină realitate. Mulți dintre noi avem și anumite ritualuri menite să grăbească împlinirea dorințelor. Doar că nu întotdeauna se întâmplă minuni.

Totuși de ce unele dorințe se împlinesc, iar altele nu? Este un miracol sau este o consecință a unui plan bine pus la punct? Iată câțiva pași de urmat pentru împlinirea cât mai grabnică a visurilor tale.

Nu supraestima puterea afirmațiilor

  • Consideri că afirmațiile și vizualizarea în cele mai mici detalii sunt suficiente ca să zbori în Cosmos. Însă, în același timp, nu poți face 20 de așezări fără să gâfâi, dar nu ai de gând să te înscrii la sală? Te-ai confruntat cu astfel de contradicții?

Vizualizările, afirmațiile și alte exerciții psihologice sunt foarte utile și ajută cu adevărat la atingerea scopurilor. Dar în acest caz cuvântul-cheie este „atingerea”, adică se presupune un efort din partea ta.

Nimic nu se va schimba dacă vei vizualiza cum se întâmplă minunile stând tolănit pe canapea. Chiar dacă-ți vei imagina visul în format 3D. Sau inclusiv dacă-ți vei face un colaj al dorințelor.

Este foarte important să te ridici din pat și să acționezi. Abia după ce, în mare parte, vei acționa, neapărat în paralel vizualizează sau desenează-ți visurile tale. Stabileşte-ţi prioritățile corect și vei avea succes!

Asumă-ți răspunderea

  • La miezul nopții ai scris pe hârtie visul tău, i-ai dat foc bilețelului, ai aruncat scrumul în cupa cu șampanie și ai băut-o, dar a doua zi ai uitat despre această dorință. Este şi cazul tău?

Asta se întâmplă atunci când persoana nu este obișnuită să se bizuiască pe forțele proprii, să tindă spre aspirațiile sale. Probabil este norocos și toate i se dau cu ușurință. Sau alții fac pentru ei, de exemplu, părinții excesiv de grijulii. Orice caz de mai sus nu denotă o abordare constructivă.

Îți dorești cu adevărat ca visul să devină realitate? Trebuie să fii conștient că totul depinde numai de tine. Dacă vei întreprinde ceva, dorința se va împlini, în caz contrar, nu.

Lucrează cu respectul de sine

  • Ai un vis arzător, însă nu crezi că acesta poate să devină realitate. Este și cazul tău?

Nu cumva de vină este respectul de sine. Sau ai devenit prea matur și nu mai crezi în minuni. Ori probabil banal ai obosit pentru că de multe ori te-ai dezamăgit, ai căzut și te-ai lovit rău…

Probabil ai avut parte de multe episoade neplăcute în viață, dar nu înceta să crezi că ești demn de tot ce este mai bun!

Convinge-te că ai nevoie de asta cu adevărat

  • Să admitem că ți-ai pus o dorință. Dar în funcția pe care o ai nu ai timp pentru familie. Sau visezi la o mașină, dar ești cuprins de panică atunci când ieși pe străzile orașului. Îți este cunoscută situația?

Cu adevărat împlinirea acestui vis te va face mai fericit? Ce-ți va aduce el? Cât de profundă va fi satisfacția? Ce lecție utilă vei învăța după ce se va schimba situația? Vei putea să-i ajuți mai mult pe alții? Ești sigur că nu este o dorință impusă de societate sau de publicitate? Caută răspunsuri la aceste întrebări și atunci s-ar putea să-ți pui o altă dorință.

Lucrează cu anxietățile

  • Cât de ciudat ar părea, dar adesea oamenii înșiși nu-și permit să-și atingă scopurile trasate. Este un gen de autosabotaj. Asta se întâmplă deoarece împlinirea visului vine mână de mână cu alte schimbări în viață. Însă nu întotdeauna noi suntem gata să ne schimbăm modul obișnuit de trai și inconștient ne apărăm de schimbări. Cum crezi, ar putea să fie acesta cazul tău, de vreme ce cele descrise mai sus nu te caracterizează?

Este foarte complicat de a identifica autosabotajul, pentru că acesta nu stă la suprafață. De obicei poate să indice asupra lui doar un om din afară – un psiholog, care știe cum lucrează mecanismele de apărare a psihicului. Dacă bănuiești că în cazul tău ar putea fi vorba despre autosabotaj, atunci îți recomandăm să recurgi la consultația unui specialist.

Vă urăm împlinirea tuturor dorințelor!

(1498)

comments powered by HyperComments
Olesea Bogutskaea

psiholog practic din anul 2010, membru al Asociației Psihologilor și Psihoterapeuților din RM, membru al Asociației Psihologilor Practicieni HYPNART

Alte articole la aceiaşi temă