Trecere în revistă: unde se poate practica yoga în Chişinău - Om Activ

Trecere în revistă: unde se poate practica yoga în Chişinău

35579 / 12.11.2015
O trecere în revistă a studiourilor de yoga este unul din primele articole publicate pe site-ul nostru. Am actualizat materialul și planificăm să o facem regulat, astfel veți avea posibilitatea să găsiți după acest link informații actuale despre studiourile de yoga din Chișinău.

Complexul Sportiv „Olimpia”

La complexul sportiv „Olimpia” desfăşoară lecțiile de yoga instructorii Asociației „Antara”. Antrenamentele au loc zilnic în afară de duminică: luni, miercuri și vineri la ora 19:00 conduce antrenamentele Sergiu Barancean, iar Kara în zilele de marți și joi la ora 19:00 și sâmbătă la ora 17:00.

Instructori

 • Sergiu Barancean practică de 2003 ani, experienţă de instructor din anul 2010
 • Kara practică din 2012, experienţă de instructor din anul 2018

Preţ

Un antrenament costă 50 de lei. Există abonamente lunare de la 300 de lei în funcţie de numărul de ore.

Date de contact

Bd. Decebal, 72
Sergiu Barancean: +373 69 037 167
Kara: +373 79 831 053

 • Asociaţia „Antara” a fost înfiinţată în anul 2003 şi întruneşte instructori de yoga, adepți ai legendarului dascăl din Chişinău, Eduard Cuşnir. Majoritatea instructorilor de yoga din Chișinău au fost instruiți anume de Eduard, dar el nu mai trăiește în Moldova, doar vine periodic cu seminare și master-class-uri.
  La „Antara” se practică Hatha yoga (stilul tradiţional), care include exerciţii fizice (asane), exerciţii de respiraţie (pranayama), precum şi alte tehnici tradiţionale (shatkarma, bandha, mudra, meditaţii etc.).
  De asemenea, „Antara” organizează antrenamente gratuite în parcuri, seminare, excursii de yoga în deplasare în Moldova și în alte țări, „Ziua Yoga în Moldova”, „Maratonul de yoga” și alte evenimente.

Jiva Yoga Center

Jiva Yoga Center este fostul Yoga Center, care acum are un sediu nou. Și aici predau yoga instructorii Asociației „Antara”: șeful Asociației „Antara” Petru Pogrebneac, Andrei Șușvaliuc – autorul articolelor despre yoga de pe site-ul nostru, precum și Vera Lebedeva, Iana Troian și Natalia Mogâldea.

Antrenamentele au loc practic în fiecare oră. Există grupe de dimineață, de zi și de seară, precum și posibilitatea de a practica yoga cu instructor personal la ora convenabilă. Există grupuri pentru începători, pentru cei care practică de mult timp, pentru gravide, precum și lecții de filosofia yoga, practici de curățare, mantre, meditație și multe alte activități.

Instructori

 • Petru Pogrebneac practică din anul 2003, experienţă de instructor din anul 2007
 • Andrei Şuşvaliuc practică din 2003, experienţă de instructor din anul 2010
 • Vera Lebedeva practică din 2010, experienţă de instructor din anul 2006
 • Iana Troian practică din 2005, experienţă de instructor din anul 2013

Preţ

Abonamentul lunar, care include 3 antrenamente pe săptămână, costă 600 de lei, iar cel cu 2 – 400 de lei. Antrenamentul personal – 200 de lei, iar antrenamentul în grup – 70 de lei. În zilele de sâmbătă, „Antara” desfăşoară antrenamente pe donaţii – fiecare plăteşte cât poate, iar banii sunt utilizați pentru dezvoltarea asociaţiei şi mişcării yoga în Moldova.

Date de contact

str. A.Corobceanu, 17.
Facebook

Petru Pogrebneac: +373 69 365 900
Iana Troian: +373 69 565 307
Vera Lebedeva: +373 69 320 202
Andrei Șușvaliuc: +373 69 130 032
Natalia Mogâldea: +373 69 640 828

Școala de Yoga Izoterică Integrală

Şcoala „Yoga Integrală” ”a fost înfiinţată în anul 1990 de soţii Nicu şi Margareta Cojan din Iaşi şi Virgiliu Popescu din Bacău. Aici se predă un stil mixt alcătuit dintr-o varietate mare de practici – Hatha Yoga, Bhakti Yoga, Jnana Yoga, Karma Yoga, Raja Yoga și chiar Tantra Yoga.

În afară de yoga, în cadrul şcolii se predă Ayurveda, I ching, astrologia şi shavaismul. La fel se desfășoară antrenamente în sânul naturii, tabere în afara ţării, conferinţe și alte evenimente.

Instructori

Valentin Nichiforeac, Oleg Creţu, Zinaida Popescu, Ştefan Popescu, Virginia Gurău, Irina Beliţcaia, Alina Coroi, Oleg Novojen, Nicu Iaţâc, Virgil Popa, Elena Nanu, Viorica Vacaru, Serghei Dobrovolschi.

Unii instructori au experienţă de predare de peste 10 ani, experiența minimă este de 2 ani. Majoritatea instructorilor au diplome ale Federației de yoga și meditație Atman de la Copenhaga (fiecare instructor care deține această diplomă urmează un curs de doi ani conform sistemului federației).

Preţ

Costul pentru o lună de antrenamente este de 150 de lei şi include cel puţin 4 lecţii practice (câte una pe săptămână) şi patru lecţii teoretice. La dorinţă, se pot frecventa mai multe lecţii de nivelul dvs., iar aceasta nu se va răsfrânge asupra preţului. Mai mult, prima lună de lecţii în cadrul şcolii este gratuită.

Date de contact

str. Poştei, 12 (la fel, există studiouri la Bălţi şi Soroca)
Facebook

+373 69 371 155

Studioul Pilates M

Studioul Pilates M este primul studio specializat de pilates din Moldova. Fondatorul studioului este Mașa Kinaș, instructor certificat de Pilates și expert în mișcarea conștientă de pe site-ul nostru. Aici există și ore de yoga desfășurate de expertul în yoga de pe site-ul nostru și membru al Asociației „Antara” Andrei Șușvaliuc. Orele de yoga au loc de două ori pe săptămână – în zilele de marți și joi la ora 9:00. În afară de antrenamente, aici se desfăşoară cu regularitate meditații, se servește ceai într-o ambianță plăcută și alte evenimente.

Instructor

 • Andrei Şuşvaliuc practică din 2003, experienţă de instructor din anul 2010

Preţ

Costul unui antrenament – de la 100 de lei. Prețul depinde de numărul de antrenamente pentru care vei plăti inițial.

Date de contact
str. S. Lazo, 34
Facebook

+373 79 727 279

Centrul de yoga Ansuya

Centrul de yoga Ansuya a fost fondat în 2003 de cunoscuta yoghină din ţara noastră Naghina. Cursul de bază cuprinde sistemul străvechi Hatha-yoga — Ashtanga – Vinyasa Yoga. Există ore pentru începători, yoga pentru femei, aero yoga (în hamac), alfa-gravity (pe funii), dans oriental, pilates și Reiki (medicină alternativă) și posibilitatea de a consulta un psiholog sau psihoterapeut. De asemenea, există ore de yoga profesională și o școală de yoga, pentru instruirea antrenorilor.

Instructori

În cadrul școlii activează numeroși instructori, graficul este flexibil. Instructor de top – Naghina.

 • Naghina practică din anul 1999, instruieşte din 2002

Prețurile, la solicitare de la administrator

Date de contact
Centru: str. Ciuflea, 6
Ciocana: str. P. Zadnipru, 12/2
Facebook

+373 79 457 594

RISE Art Yoga Space

Rise Art Yoga Space este un spațiu nou, înființat în 2019 de instructorul de yoga Daria Barinova. Daria desfășoară orele de trei ori pe săptămână – în zilele de luni, miercuri și vineri la ora 18:00. Programul include și un antrenament la ora 19:30 în zilele de luni – le desfășoară instructorul Eugen, deținător al diplomei Academiei de Yoga Himalaya. De asemenea există grupe în weekend. Studioul este decorat cu lucrări ale pictorilor.

Orele se desfășoară în mare parte în stilul Vinyasa Yoga Flow cu elemente de hatha yoga clasică, cu inventar auxiliar (blocuri și curele). În afară de yoga, la studio au loc și alte evenimente – ore de dans, desen pentru copii, seminare și master-class-uri.

Studioul poate fi închiriat pe ore de instructorii de yoga și nu numai.

Instructori

 • Daria Barinova practică din anul 2013, instruieşte din 2014
 • Eugen predă yoga din anul 2014

Preţ

Un antrenament cu Daria – 200 de lei. Un antrenament cu Eugen – 100 de lei. Totodată există sistem de abonamente și posibilitatea de a practica individual cu instructorul.

Date de contact
str. Vasile Alecsandri, 141
Facebook

+373 79 759 703

Studioul de yoga „Surya”

Studioul a fost fondat în 2005 de Olga Arapova. Direcţia principală este Hatha-yoga. Acesta este un stil clasic de yoga, în care se acordă o atenție deosebită tehnicii de respirație și asanelor. Se potrivește pentru cei care își doresc un corp sănătos, puternic, flexibil și rezistent. Conduce orele Olga Arapova și soțul ei, Igor Babilev, medic și absolvent al Școlii de osteopatie din Europa de Est.

Instructori

 • Olga Arapova practică din anul 2000, instruieşte din 2003
 • Igor Babilev practică din anul 2003, instruieşte din 2013

Direcţia principală este Hath-yoga. Aici vei învăţa cum să îndeplinești corect asanele, în aşa fel ca ele să aducă doar folos. La fel vei studia tehnicile de bază de control asupra respiraţiei – pranayama. Se acordă o atenție deosebită procedurilor de curăţare – shatkarma. Este un aspect curativ deosebit de important şi la începutul practicii. La studioul Surya se desfăşoară seminare, traininguri şi întâlniri, adesea aici se adună prietenii şi invitaţii lor pentru a servi o ceșcuță de ceai într-o atmosferă agreabilă.

Preţ

Costul unui antrenament – 70 de lei. Există abonamente lunare de 500 de lei pentru 2 ore pe săptămână și 600 de lei – 3 ore pe săptămână.

Date de contact
Centru: str. M.Eminescu, 12
Facebook

+373 78 713 407

Yoga Chisinau Ciocana

La acest studio se predă yoga necesară orășeanului contemporan. Aici se înlătură insomnia și durerile de spate, se fortifică imunitatea și chiar se slăbește, fără a te aprofunda în filosofia yoga. În afară de antrenamente, în week-end aici au loc evenimente tematice, yoga de caritate, master class-uri și se comunică într-o ambianță plăcută la o ceașcă de ceai împreună cu adepţii.

Curente de yoga: Ashtanga Vinyasa, Yoga Iyengar, yoga pentru un spate sănătos, acro-yoga, yoga pentru gravide, yoga sukshma vyayama, Tabata yoga. De asemenea, există posibilitatea de a face o ședință de masaj și antrenamente funcționale.

Instructori

 • Alina Bădărău practică din anul 2007, instruieşte din 2016 (Ashtanga Vinyasa, Yoga Sukshma-vyayama)
 • Igor Cerneț practică yoga din anul 2018 (yoga pentru un spate sănătos)
 • Ecaterina Colițova practică yoga din anul 2010
 • Olesea Șișchina practică yoga din 2018 (yoga Iyengar)
 • 
Olga Scrupscaia practică yoga din 2002, predă yoga din anul 2011 (acro yoga și yoga pentru gravide)
 • Andrei Scrupschi practică yoga din 2014, predă yoga din 2015
 • Alexandra Ciolacu începând cu anul 2017 lucrează cu oamenii în calitate de coach personal de nutriție și stilul sănătos de viață (Tabata yoga)

Preţ

de la 350 de lei pentru un abonament lunar

Date de contact
str. Milescu Spătaru, 8/4
Facebook

+373 67 236 313

În afară de studiouri, în Chișinău se poate practica yoga cu instructori personali. De regulă, ei iau în chirie o sală, adună grupe nu prea mari şi se adună la antrenamente de câteva ori pe săptămână. Unii organizează antrenamente individuale la domiciliu.

În fiecare sector se va găsi cel puţin un studio cu un instructor-solo, însă înainte de a te înscrie la cel mai apropiat de casă, află de la instructor ce experienţă are în domeniu, inclusiv în calitate de antrenor, unde şi cine i-a fost mentor (deja cunoști numele cu autoritate în domeniu).

Probabil este dificil de a găsi instructorul, care ţi se potriveşte, or are importanţă nu doar nivelul său de pregătire, dar şi mecanisme mult mai subtile, care îi vor permite discipolului şi mentorului să se simtă reciproc.

Mergi la prima lecţie de testare la toate studiourile din oraş (datorită regulii nescrise „prima lecţie în dar” şi aproximativ o lună vei face yoga gratuit!) și atunci vei putea alege mentorul cu care vei atinge armonia fizică și spirituală.

Fly Dreams

Fly Dreams este un studio, unde au loc doar antrenamente de fly yoga. Aceasta combină asane din yoga, exerciții de Pilates, acrobație și stretching, precum și elementele din antrenamente de forță. Rezultatul este o coloană vertebrală sănătoasă, articulații mobile, corp tonifiat și psihic sănătos.

Preţ

Un antrenament de testare costă 150 de lei. Abonamentul lunar cu 2 antrenamente pe săptămână – 750 de lei.

Date de contact

Ciocana
str. Mircea cel Bătrân, 3

Luni, miercuri: 18:00 și 19:00
Marți, joi: 19:00

Malina Mică
str. Nicolae Testimiţanu, 17/6

Marți, joi: 18:00 și 19:00
Există grupuri pentru copii de la 7 la 12 ani în zilele de sâmbătă și duminică la orele 11:00 și 12:00.

Instagram

(35579)

comments powered by HyperComments
Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă