Ce este skipping-ul și unde poate fi practicat în Chișinău  - Om Activ

Ce este skipping-ul și unde poate fi practicat în Chișinău 

735 /05/10/2023
Cu siguranță fiecare dintre voi a avut în copilărie o coardă de sărit, dar puțini știu că aceasta nu este doar o distracție în curte sau unul dintre exercițiile din cadrul orelor de educație fizică. Săritul corzii sau skipping-ul este un sport oficial, cu propriile competiții, campionate și antrenamente.

Avantajele acestuia sunt că nu este nevoie de prea multe pentru a-l practica – pantofi sport confortabili, o coardă de sărit și un spațiu liber. Cu acest kit puteți ieși în aer liber pentru a antrena inima și vasele sanguine, a întări picioarele și imunitatea, a crește rezistența și a pierde în greutate.

Skipping-ul este un sport unic care prevede nu numai sărituri, dar și mișcări de dans și trucuri acrobatice cu o coardă de sărit. Acesta include diferite direcții: coarda de sărit simplă, double dutch, roata chinezească și show-ul de echipă, unde nimeni nu se poate descurca de unul singur, fiind nevoie de ajutorul antrenorilor.

În Chișinău, deocamdată, există o singură academie pentru copii și adulți „Mic jump rope”, care oferă antrenamente în grup, individuale sau prin ZOOM.

Creatorii și antrenorii academiei sunt Valeriu Tihoplav, multiplu câștigător al Campionatului Rusiei, participant la Campionatul Mondial WJR din Norvegia și deținător al recordului rusesc la triplu salt, și Anastasia Monahova, coregraf, regizor de spectacole și organizator de evenimente.

Pe parcursul activității lor, ei au organizat mai multe masterclass-uri, cursuri intensive și tabere pentru copii.

Ce sunt acestea?

Masterclass-urile sunt antrenamente de grup la care pot participa până la 15 persoane. În cadrul acestora se folosesc metode moderne de motivare prin joc. Obiectivul principal este să încercați să vă autodepășiți și să concurați cu voi înșivă.

Cursurile intensive și taberele sunt evenimente organizate, de obicei, în afara orașului sau a țării, în cadrul cărora antrenamentele durează câte cinci ore pe zi.

„Mic jump rope” are trei săli în Chișinău, în sectoarele Ciocana, Botanica și Centru. Puteți merge la un antrenament de probă, care costă 150 de lei, iar dacă vă place și vreți să rămâneți, antrenorii vă vor ajuta să alegeți coarda de sărit potrivită.

Telefon: +373 (60) 749680

Email: micjumprope@gmail.com

Centru: str. Mitropolit Varlaam 46

Ciocana: str. Petru Zadnipru 14/6

Botanica: str. Sarmizegetusa 12

Instagram

(735)

Redacţia OMactiv

Alte articole la aceiaşi temă