Chișinăul va găzdui turneul „PRO Badminton Open”. Pot participa toți doritorii - Om Activ

Chișinăul va găzdui turneul „PRO Badminton Open”. Pot participa toți doritorii

6 /18/09/2023
În perioada 22-24 septembrie, la Chișinău, va avea loc turneul de badminton „PRO Badminton Open”, dedicat primei aniversări a „PRO Badminton Club”.

Turneul este de tip deschis, așa că sunt invitați toți doritorii, indiferent de vârstă și nivel de pregătire. Competițiile anterioare de acest tip au reunit aproximativ 130-160 de participanți din Moldova, regiunea transnistreană, Ucraina, România, Bulgaria și chiar din Japonia.

Organizatorii au anunțat cinci categorii, la care se pot înregistra atât profesioniștii, cât și amatorii:

  • Elite – profesioniști;
  • Ligile A, B, C – amatori avansați și începători;
  • Copii cu vârsta sub 15 ani.

Clubul „PRO Badminton” a fost înființat în urmă cu un an de către jucătorii și antrenorii profesioniști de badminton Alexandru Morari și Maxim Carpenco. Anterior, ei au ajutat Federația de Badminton din Moldova să organizeze turnee, iar acum intenționează să organizeze singuri câte 5-6 competiții pe an.

„La Chișinău există o cerere foarte mare pentru badminton. Părinții vor să-și ducă copiii la acest sport, dar nu o pot face din motiv că nu există o sală specializată. Din această cauză, badmintonul nu se dezvoltă prea mult. Astfel, ne-a venit ideea să deschidem un club ca să putem obține bani din alte surse și să închiriem o sală”.

Clubul a organizat anterior un turneu Retro, cu posibilitatea de a vedea muzeul de badminton și a participa la un master class, pentru profesorii de la Universitatea de Educație Fizică și Sport. Acum, îi invită pe toți pasionații de badminton să ia parte la turneul „PRO Badminton Open”.

Înscrierile se pot face până în data de 18 septembrie. „PRO Badminton Open” se va desfășura în sala de sport a Universității de Medicină de pe strada Testemițanu 24/5.

Vă puteți înregistra la competiție aici.

Pentru mai multe informații și actualizări accesați:

Instagram

Facebook

Telegram

(6)

Orrin

Alte articole la aceiaşi temă